Piletina sa kornfleksom
Potrebno je:
- 1 pile (oko 2,5 kg )
- 3 jajeta
- 1,5 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 200 g brašna
- 200 g kornfleksa
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. Pile iseći na parčiće (belo meso
iseći na šnicle). Isečeno pile staviti u dublju šerpu, posoliti po
ukusu, naliti vodom i staviti da se kuva. Kuvano meso izvaditi
rešetkastom kašikom, a supu začiniti po želji.
2. Kornfleks staviti u veću kesu, pa
ga oklagijom izmrviti i prebaciti u posudu. U drugu posudu staviti
brašno, dodati kurkumu, biber i suvi biljni začin (po ukusu), pa
promešati da se sastojci sjedine. U treću posudu razmutiti jaja.
3. Svako parče mesa uvaljati, prvo, u
brašno sa začinima, zatim u razmućena jaja i, na kraju, u izdrobljeni
kornfeks. Rukom dobro pritisnuti kornfleks, da se zalepi za jaja.
4. U dublju šerpu sipati ulje, prst
visine, i staviti da se ugreje, na srednjoj temperaturi. Na ugrejano
ulje spuštati parčiće mesa i pržiti do zlatno rumene boje.
5. Prženo meso vaditi iz ulja i stavljati na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti uz prilog po želji.
Коментари
Постави коментар