Kremasti rolat
Kora:
- 6 belanaca
 - 6 kašika šećera
 - 6 kašika mlevenih oraha
 - 2 kašike brašna
 - 1/3 kašičice praška za pecivo
 
Fil 1:
- 6 žumanaca
 - 6 kašika brašna
 - 6 kašika šećera
 - 60 ml jake crne kafe
 - 2 kašike pekmeza od kajsija
 - 100 g maslaca
 
Fil 2:
- 1 kesica Eskimko čoko - oranž
 - 100 ml mleka
 - 100 g maslaca
 
...i još :
- mleveni ( pečeni ) orasi
 
Priprema
      1. Prvo staviti mlevene orahe (računajući i orahe za posipanje rolata) da se, malo, ispeku, da bi dobili prijatniji ukus.
     
    
      2. Kora: U dubljoj posudi umutiti 
čvrsto belanca, sa postepenim dodavanjem šećera. Dodati brašno sa 
pecivom i mlevene orahe, pa mikserom, na najmanjoj brzini, polako 
sjediniti. Umućenu smesu sipati u pleh, vel. 30x40cm, preko pek papira. 
Poravnati i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 160 
stepeni.
     
    
      3. Pečenu koru izvaditi iz rerne i prevrnuti pleh, sa korom, na krpu, koju smo posulu šećerom u kristalu.
     
    
4. Pažljivo skloniti pek papir i testo, zajedno sa krpom, uviti u rolat. Ostaviti da se ohladi.
     
    
5. Fil 1: Umutiti žumanca sa 
šećerom, dok ne pobele. Dodati brašno i skuvanu kafu, sjediniti i 
skuvati krem na pari. Kada se krem zgusne, skloniti ga sa vatre, pokriti
 providnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati 
penasto umućeni maslac i pekmez od kajsija. Dobro sjediniti i ostaviti 
10-ak minuta u frižider.
     
    
6. Fil 2: Kesicu Eskimka sipati u 
dublju posudu, dodati mleko i umutiti dok se ne zgusne. Dodati umućeni 
maslac i ostaviti 10-ak minuta u frižider.
     
    
7. Od jednog i drugog fila odvojiti po tri kašike fila, sjediniti i ostaviti na stranu. 
Odmotati koru za rolat i, prvo, je premazati drugim filom, vodeći računa da ostane 2cm prazno, na suprotnoj strani.
     
    
8. Preko premazati prvi fil i uviti u rolat. Rolat prebaciti na
 tacnu za posluženje i premazati ga sa odvojenim filom. Ceo rolat posuti
 mlevenim orasima i ostaviti u frižider, da se dobro ohladi i da se 
kremovi stegnu (najbolje da prenoći u frižideru).



Коментари
Постави коментар