Krompir sa svinjskim mesom i povrćem
Potrebno je:
- 700 g svinjskog mesa od plećke
 - 150 g mesnate slanine
 - 1 kg krompira
 - 2 glavice crnog luka (srednje veličine)
 - 1 veća šargarepa
 - 4 veća kisela krastavčića
 - 60 g maslaca
 - 1 kašičica suvog bosiljka
 - 2 kašičice senfa
 - 150 ml belog vina
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Meso iseći na kockice, staviti ga
 u dublju posudu i posuti sa suvim biljnim začinom, biberom (po ukusu) i
 bosiljkom. Promešati i staviti da se prži, na pola maslaca.
     
    
      2. Kada meso malo porumeni, skloniti ga sa vatre i dodati senf. Promešati, da se senf sjedini sa mesom.
     
    
      3. Očistiti šargarepu, luk i 
krompir. Krompir, šargarepu i kisele krastavčiće iseći na krugove, a luk
 na rebarca. Uzeti odgovarajuću, dublju, posudu za pečenje, pa na dno 
poređati šnitove slanine.
     
    
      4. Preko slanine staviti pola količine isečenog krompira,
     
    zatim izručiti celu količinu mesa i ravnomerno ga rasporediti.
     5. Preko mesa rasporediti luk,
     
    pa šargarepu, krastavčiće i na kraju staviti drugu polovinu krompira.
6. Po površini krompira iseckati 
ostatak maslaca, naliti belo vino, poklopiti (ili prekriti alu folijom) i
 staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni - 50 
minuta.
     
    
7. Posle proteka datog vremena izvaditi činiju, otklopiti (ili skinuti alu foliju) i vratiti u rernu da se jelo, blago, zapeče.
     
    
8. Poslužiti uz salatu, po želji i, naravno, neizbežno pivo (po mogućstvu Staropramen, najlepše). Uživajte.
     
    



Коментари
Постави коментар