Kupus kiflice
Testo:
- 1/2 kg brašna
- 1 kockica kvasca
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 1 jaje
Fil:
- 125 g margarina (maslaca)
- 2 žumanceta
- (belanca ostaviti za premazivanje kiflica)
- 1/2 čaše od 180 g kisele pavlake
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 400 g sira
Priprema
1. Testo: U toplom mleku, sa
dodatkom kašičice šećera, razdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne. U
vanglicu staviti brašno. Dodati so, ulje, jaje i pripremljeni kvasac.
Zamesiti testo i ostaviti ga da udvostruči svoju zapreminu.
2. Fil: Dok čekamo da testo naraste
pravimo fil. U odgovarajućoj posudi penasto umutimo margarin (maslac),
pa dodamo žumanca i mućenjem (viljuškom) dobro sjedinimo. Dodamo kiselu
pavlaku, brašno i so , pa sve sjedinimo.
3. Naraslo testo prebacimo na
pobrašnjenu radnu površinu i podelimo ga na dva dele.
Prvi deo testa razviti u obliku pravougaonika, tanko, i premazati sa
polovinom fila. Preko fila krupno narendati 200 g sira i rukom ga malo
utapkati u fil.
4. Zatim ovako pripremljeno testo
uviti u rolat. Rolat iseći u cik cak formi, u trouglove. Isečeno testo
poređati u pleh, preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom
polovinom testa.
5. Kiflice ostaviti da malo narastu. Za to vreme uključiti rernu, da se zagreje na 180 stepeni.
Narasle kiflice premazati (sa svih strana) umućenim belancima, posuti susamom i staviti da se peču.
6. Pečene kiflice izvaditi, prekriti krpom i ostaviti 10-ak minuta. Poslužiti uz jogurt, ajvar...
Коментари
Постави коментар