Pljeskavice sa soja sosom
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
- 1 veća glavica crnog luka
- 5 češnja belog luka
- 1 sveža ljuta papričica
- 1 kašičica sveže rendanog đumbira
- 3 grančice svežeg korijandera (ili 1/2 vezice peršuna)
- 2 jajeta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike soja sosa
- 150 ml kisele vode
- 1 kašika brašna
- 2 kašike prezli
- 2 kašičice aleve paprike
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. U dublju posudu staviti mleveno
meso, pa dodati sitno iseckani crni luk, beli luk i ljutu papričicu.
Izmešati. Zatim dodati jaja, izrendani đumbir, iseckani korijander (ili
peršun), pecivo, kiselu vodu i soja sos. Viljuškom dobro sjediniti sve
sastojke. Na kraju dodati brašno, prezlu i alevu papriku, sjediniti, i
ostaviti u frižider, 2-3 sata.
2. U dublji tiganj sipati ulje, 1 cm
visine. Izvaditi posudu sa mesom iz frižidera, pa kašikom zahvatati
smesu i spuštati u vrelo ulje. Pritisnuti kašikom, da se dobije oblik
pljeskavice. Kašiku svaki put, prvo, umočiti u ulje, pa zahvatiti meso.
3. Paziti da temperatura ne bude
previše jaka, jer bi pljeskavice dobile rumenu boju, a u sredini bi
ostale nepržene. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjsku salvetu, da bi
papir upio višak masnoće. Poslužiti sa crnim lukom ili salatom, po
želji.
Коментари
Постави коментар