Pljeskavice sa soja sosom
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 5 češnja belog luka
 - 1 sveža ljuta papričica
 - 1 kašičica sveže rendanog đumbira
 - 3 grančice svežeg korijandera (ili 1/2 vezice peršuna)
 - 2 jajeta
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 3 kašike soja sosa
 - 150 ml kisele vode
 - 1 kašika brašna
 - 2 kašike prezli
 - 2 kašičice aleve paprike
 - biber
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Priprema
      1. U dublju posudu staviti mleveno 
meso, pa dodati sitno iseckani crni luk, beli luk i ljutu papričicu. 
Izmešati. Zatim dodati jaja, izrendani đumbir, iseckani korijander (ili 
peršun), pecivo, kiselu vodu i soja sos. Viljuškom dobro sjediniti sve 
sastojke. Na kraju dodati brašno, prezlu i alevu papriku, sjediniti, i 
ostaviti u frižider, 2-3 sata.
     
    
      2. U dublji tiganj sipati ulje, 1 cm
 visine. Izvaditi posudu sa mesom iz frižidera, pa kašikom zahvatati 
smesu i spuštati u vrelo ulje. Pritisnuti kašikom, da se dobije oblik 
pljeskavice. Kašiku svaki put, prvo, umočiti u ulje, pa zahvatiti meso. 
     
    
      3. Paziti da temperatura ne bude 
previše jaka, jer bi pljeskavice dobile rumenu boju, a u sredini bi 
ostale nepržene. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjsku salvetu, da bi 
papir upio višak masnoće. Poslužiti sa crnim lukom ili salatom, po 
želji.
     
    



Коментари
Постави коментар