Oslić u orli sosu sa pivom
Potrebno je:
- 1 kg fileta od oslića
 - 1/2 čaše brašna
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 kašičice aleve paprike
 - pivo
 - brašno
 - prezle
 - 1/2 kg crnog luka
 - 1 vezica peršuna
 - 1 limun
 
Priprema
      1. Orli sos: Staviti u jednu posudu 1/2 čaše 
brašna, suvi biljni začin i alevu papriku. Sipati, polako, pivo, da masa bude 
gustine kao za palačinke. Sve dobro promešati, da se zapeni. Filete 
dobro ocediti, uvaljati, prvo, u brašno, zatim u orli sos, pa u prezle i pržiti u 
dubokom ulju. Pržene vaditi na papirnu salvetu da papir upije višak 
ulja.
     
    
      2. Crni luk iseckati, na režnjeve, 
pa ga posoliti i dobro izgnječiti, da luk pusti sok. Sitno naseckati 
peršun pa ga pomešati sa lukom i sve preliti uljem i sokom od jednog 
limuna. Na tanjir prvo staviti salatu od luka, pa na nju položiti prženu
 ribu
     Savet:
    
     Ovako pripremljena riba vrlo je ukusna i vruća i hladna.
    



Коментари
Постави коментар