Oslić u orli sosu sa pivom
Potrebno je:
- 1 kg fileta od oslića
- 1/2 čaše brašna
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice aleve paprike
- pivo
- brašno
- prezle
- 1/2 kg crnog luka
- 1 vezica peršuna
- 1 limun
Priprema
1. Orli sos: Staviti u jednu posudu 1/2 čaše
brašna, suvi biljni začin i alevu papriku. Sipati, polako, pivo, da masa bude
gustine kao za palačinke. Sve dobro promešati, da se zapeni. Filete
dobro ocediti, uvaljati, prvo, u brašno, zatim u orli sos, pa u prezle i pržiti u
dubokom ulju. Pržene vaditi na papirnu salvetu da papir upije višak
ulja.
2. Crni luk iseckati, na režnjeve,
pa ga posoliti i dobro izgnječiti, da luk pusti sok. Sitno naseckati
peršun pa ga pomešati sa lukom i sve preliti uljem i sokom od jednog
limuna. Na tanjir prvo staviti salatu od luka, pa na nju položiti prženu
ribu
Savet:
Ovako pripremljena riba vrlo je ukusna i vruća i hladna.
Коментари
Постави коментар