Piletina sa krompirom, maslinkama, limunom...
Potrebno je:
- 2 bataka sa karabatakom
 - 1/2 limuna isečenog na tanje kolutove
 - 100 ml piva
 - 150 g šampinjona
 - 15 kom. zelenih maslinki, bez koštica
 
Marinada za piletinu:
- 1 kašika kečapa
 - 1 kašika dižon senfa
 - 1/2 limuna (sok)
 - 1 kašičica origana
 - 1 kašičica biljnog začina za piletinu
 - 1/3 kašičice crnog, mlevenog, bibera
 - 1/2 kašičice crvenog, mlevenog, bibera
 - 1 kašičica karija
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 
...i još:
- 4 srednja krompira
 - aleva paprika
 - suvog biljnog začina
 
Priprema
      1. Marinada: Sve sastojke za marinadu staviti u odgovarajuću posudu i dobro ih, kašičicom, sjediniti.
     
    
      2. Odvojiti batake od karabataka. 
Svako parče mesa, dobro, premazati marinadaom, sa obe strane. Meso 
poređati u vatrostalnu činiju (ili u pekač sa poklopcem).
     
    
      3. Šampinjone preseći na pola i 
poređati oko mesa. Maslinke staviti između pečuraka.
Krompir očistiti i iseći na tanke šnitove, ali ne do kraja (da ima 
izgled harmonike). Krompir, takođe, rasporediti oko mesa. Svaki krompir 
posuti biozačinom, po ukusu. Preko svega preliti 50 ml ulja (kožica od 
mesa će pustiti masnoću).  Pivo sipati sa strane, poklopiti posudu i 
staviti u rernu da se peče, na 200 stepeni.
     
    
      4. Ako se koristi vatrostalna posuda
 nju staviti u hladnu rernu, pa uključiti na 200 stepeni (da ne bi 
pukla). A, ako se koristi pekač, njega staviti u, prethodno zagrejanu, 
rernu, na 200 stepeni.
     
    
      5. Kada tečnost, u jelu, provri 
smanjiti temperaturu na 170 stepeni i peći 40 minuta. Posle tog vremena 
izvaditi posudu iz rerne i skloniti poklopac. Krompir posuti sa alevom 
paprikom i vratiti da se jelo zapeče.
     
    
      6. Poslužiti uz, odgovarajuću, salatu.
     
    



Ovo mi se baš sviďa,sa pivom!
ОдговориИзбришиHvala Divna, veoma je ukusno. Pozdrav!!
ОдговориИзбриши