Piletina u paradajz sosu

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa, bez kostiju
  • 300 g šampinjona
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1/2 kašičice origana
  • 1 sveža ljuta papričica
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Meso iseći na sitne kockice. Crni luk iseći na rebarca, šampinjone na polovine ili četvrtine (zavisi od veličine šampinjona), beli luk sitno iseći i papričicu iseći na kockice.
2. Na zagrejano ulje staviti meso da se prži. Posuti ga sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Kada meso promeni boju ubaciti isečeni crni luk. Dinstati, na tihoj temperaturi, dok ne ispari voda, koju je meso pustilo.
3. Zatim dodati isečene šampinjone, beli luk i ljutu papričicu. Nastaviti sa dinstanjem. Kada, po drugi put ispari voda, sada koju su pečurke pustile, ubaciti pasirani paradajz i dobro promešati. U vodi rastvoriti brašno, pa dodati u jelo.
4. Sve dobro promešati, ubaciti navedene začine, probati i, ako treba, još dosoliti. Poslužiti uz bareni pirinač (u koji je dodata jedna kašičica karija) i, naravno, nezaobilazni Staropramen. Prijatno!

Коментари

Популарни постови