Torta sa jagodama i piškotama
Potrebno je:
- 200 g piškota sa kakaom
- 100 g običnih piškota
- mleko (ili sok) za natapanje piškota
Fil:
- 2 kesice krem šlaga od vanile
- 300 ml mleka
- 300 g sitnog sira
- 400 g kisele pavlake
- 250 g šećera u prahu
- 2 kesice želatina
... i još:
- 600 g očišćenih i iseckanih jagoda
Za ukrašavanje:
- 200 g belog šlag krema
- 350 ml mleka
- crvena prehrambena boja (nekoliko kapi)
Priprema
1. Fil: U dublju vanglicu umutiti
šlag krem od vanile sa 300 ml mleka. U drugu posudu umutiti kiselu
pavlaku i šećer u prahu. Dodati sit i sve sjediniti. Pavlaku, sa
dodacima, sipati u umućeni šlag krem i mikserom sjediniti. Želatin
pripremiti prema uputstvu i dodati u krem, uz neprestano mućenje
mikserom.
2. Piškote sa kakaom samo provući kroz mleko (ili sok) i poređati u kalup sa obručem (vel. 28 cm) formirajući koru.
3. Na poređane piškote sipati pola fila, poravnati, pa posuti sa polovinom pripremljenih jagoda. Kašikom poravnati.
4. Preko staviti mešavinu običnih piškota i piškota sa kakaom.
5. Na kraju sipati drugu polovinu
fila, poravnati i posuti sa ostatkom jagoda. Kašikom poravnati, pa
ostaviti preko noći u frižideru.
6. Sutradan, nožem proći između torte i obruča, skinuti obruč i ukrasiti tortu, po želji.
Коментари
Постави коментар