Čokoladno voćna fantazija
Korica:
- 200 g mlevenog keksa
 - 200 g Menaž čokolade
 - 50 g putera
 
Fil sa čokoladom:
- 300 g Menaž čokolade
 - 400 ml slatke pavlake
 
Fil sa sirom:
- 1/2 kg maskarpone sira
 - 300 g rikota sira
 - 100 g šećera u prahu
 - 2 kesice vanil šećera
 - 1 kesica želatina
 
Glazura:
- 100 g Menaž čokolade
 - 100 ml slatke pavlake
 
Voće:
- 300 g sitnijih jagoda
 
Priprema :
      1. Fil sa čokoladom: U manjoj 
šerpici sipati slatku pavlaku i staviti je da se zagreje (ne sme da 
provri), na srednjoj temperaturi. U drugoj šerpici izlomiti Menaž 
čokoladu, pa je preliti sa vrelom pavlakom.
     
    
2. Drvenom kašikom izmešati da se sastojci sjedine, pa fil ostaviti u frižider, da prenoći.
     
    
3. Narednog dana izvaditi fil iz frižidera i mikserom ga umutiti u penasti krem.
     
    
4. Korica: Uzeti kalup sa obručem, 
vel. 26cm. Dno kalupa obložiti providnom folijom, staviti obruč kalupa, 
pa foliju izvući preko obruča - tako će se torta bez problema odvojiti 
od obruča kalupa, kada se vadi.
Mleveni keks staviti u dublju posudu. Preliti ga sa, otopljenom, 
mešavinom Menaž čokolade i putera (ako treba dodati malo mleka, zavisi 
koliko će keks da upije tečnosti), pa rukom sjediniti sastojke. 
Formirati koricu u kalupu i dobro je rukom utapkati. Staviti je u 
zamrzivač, na deset minuta.
     
    
5. Fil sa sirom: Maskarpone, rikotu,
 šećer u prahu i vanil šećer staviti u dublju posudu i kašikom (nikako 
mikserom) dobro sjediniti. Dodati želatin, pripremljen prema uputstvu sa
 kesice. Još jedanput dobro promešati, da se želatin sjedini sa ostalim 
sastojcima.
     
    
6. Izvaditi koru iz zamrzivača i 
stavljati, naizmenično, crni i beli fil, po dve pune kašike. Između 
poređati jagode i malo ih pritisnuti da upadnu u krem.
     
    
7. Kašikom poravnati površinu torte, pa je staviti u frižider, dok se sprema glazura.
     
    
8. Glazura: Slatku pavlaku staviti 
da se ugreje, pa preliti izlomljenu Menaž čokoladu. Energično kašikom 
mešati da se sastojci sjedine i da se čokolada u potpunosti otopi. 
Izvaditi tortu iz frižidera i preliti je glazurom.
     
    
9. Vratiti ponovo u frižider, 
najmanje 5-6 sati (poželjno bi bilo ostaviti je celog dana ili preko 
noći). Posle proteka datog vremena izvaditi tortu, skinuti obruč, 
skloniti foliju i staviti je na plato.
     
    
      10. I šta sledi - uživanje u, jednom zaista fantastičnom, čokoladno - voćnom ukusu torte.
     
    



Коментари
Постави коментар