Ferero rolat bez pečenja
Za koru:
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 200 g rastopljenog maslaca
- 100 ml čokoladnog mleka
Za krem:
- 100 g čokolade
- 130 g maslaca
- 3 kašike nutele
- 50 g mlevenog lešnika
- 100 g iseckanog lešnika
Priprema:
1. Krem: U manjoj šerpici staviti
iseckani maslac i izlomljenu čokoladu, pa je staviti na vatru, da se
smesa rastopi. Skloniti sa vatre i dodati nutelu. Kašikom dobro
sjediniti, pa dodati mleveni i iseckani lešnik. Promešati, da se
sastojci sjedine.
2. Kora: U vanglicu staviti mlevenu
plazmu, dodati rastopljeni maslac i čokoladno mleko, pa rukom, zamesiti
smesu. Zamešenu smesu prebaciti na, nauljenu, alu foliju. Preko nje staviti
providnu foliju i, oklagijom, razviti koru, debljine 3 mm.
3. Preko razvijene kore premazati
2/3 fila. Fil ravnomerno rasporediti preko cele kore. Pomoću folije
uviti rolat i ostaviti u zamrzivač, na pola sata. Zatim izvaditi rolat
iz zamrzivača, skloniti foliju i rolat prebaciti na tacnu, za
posluženje. Premazati ga ostatkom fila i ostaviti još 10 minuta u
zamrzivač (može i u frižider, ali ovo je način da se fil brže stegne).
Izvaditi rolat, iseći na parčiće i poslužiti.
Коментари
Постави коментар