Marinirani pileći bataci
Potrebno je:
- 4 bataka sa karabatakom
- 3 kašike pikantnog senfa
- 2 kašičice mlevene ljute paprike
- 1 kašika meda
- 2 čena belog luka
- 1,5 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 50 ml ulja
- 50 ml belog vina
Priprema:
1. Pilećem mesu odstraniti kosti. Zaseći, po malo, sa unutrašnje strane (da se ne povredi kožica mesa), da bi se lakše ispeklo.
2. Sve navedene sastojke za marinadu
staviti u odgovarajuću posudu i dobro izmešati, da se svi sastojci
sjedine (beli luk potisnuti kroz presu za beli luk).
3. Svako parče mesa dobro istrljati sa marinadom i ostaviti, poklopljeno, u frižider, 2 sata.
4. Posle datog vremena u podmazani
pleh poređati meso, pa sa strane preliti sa mešavinom ulja i vina.
Pokriti folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na
200 stepeni, 40 minuta.
5. Kada prođe 40 minuta izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče.
Poslužiti uz prilog, po želji.
Коментари
Постави коментар