Marinirani pileći bataci
Potrebno je:
- 4 bataka sa karabatakom
 - 3 kašike pikantnog senfa
 - 2 kašičice mlevene ljute paprike
 - 1 kašika meda
 - 2 čena belog luka
 - 1,5 kašike maslinovog ulja
 - 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
 - 1 kašičica soli
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - 50 ml ulja
 - 50 ml belog vina
 
Priprema:
      1. Pilećem mesu odstraniti kosti. Zaseći, po malo, sa unutrašnje strane (da se ne povredi kožica mesa), da bi se lakše ispeklo.
     
    
      2. Sve navedene sastojke za marinadu
 staviti u odgovarajuću posudu i dobro izmešati, da se svi sastojci 
sjedine (beli luk potisnuti kroz presu za beli luk).
     
    
      3. Svako parče mesa dobro istrljati sa marinadom i ostaviti, poklopljeno, u frižider, 2 sata.
     
    
      4. Posle datog vremena u podmazani 
pleh poređati meso, pa sa strane preliti sa mešavinom ulja i vina. 
Pokriti folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 
200 stepeni, 40 minuta.
     
    
      5. Kada prođe 40 minuta izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče. 
Poslužiti uz prilog, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар