Makarone sa slaninom i pečurkama
Potrebno je:
- 400 g kosih makarona
Sos:
- 200 g mesnate slanine
- 300 g šampinjona
- 300 g paradajz pelata
- 2 veća čena belog luka
- 1 kašičica suve, majčine dušice
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema :
1. Ovo, veoma, ukusno jelo sam
videla na stranici Kuvanje je lako...to može svako, a objavila ga je
Marija Ploh. Čim sam pročitala recept znala sam da ću, morati, da ga
napravim. Toplo ga preporučujem svima, koji vole testeninu.
2. Sos: Slaninu iseći na sitne
kockice, šampinjone na deblje listiće, a beli luk, sitno, iseckati. Na
malo ulja staviti slaninu da se prži. Posle pet minuta ubaciti
šampinjone i beli luk. Pržiti, na umerenoj temperaturi, dok ne ispari
voda, koju su pečurke pustile.
3. Zatim ubaciti, prethodno
iseckani, paradajz pelat. Posuti, po ukusu, suvim biljnim začinom i
biberom. Promešati, pa dodati majčinu dušicu. Sve dobro sjediniti,
poklopiti i, na tihoj temperaturi, krčkati 10-ak minuta.
4. Dok se sos krčka skuvati
testeninu, prema uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i
dodati u posudu sa sosom. Dobro promešati i poslužiti.
Коментари
Постави коментар