Makarone sa slaninom i pečurkama
Potrebno je:
- 400 g kosih makarona
 
Sos:
- 200 g mesnate slanine
 - 300 g šampinjona
 - 300 g paradajz pelata
 - 2 veća čena belog luka
 - 1 kašičica suve, majčine dušice
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
Priprema :
      1. Ovo, veoma, ukusno jelo sam 
videla na stranici Kuvanje je lako...to može svako, a objavila ga je 
Marija Ploh. Čim sam pročitala recept znala sam da ću, morati, da ga 
napravim. Toplo ga preporučujem svima, koji vole testeninu.
     
    
      2. Sos: Slaninu iseći na sitne 
kockice, šampinjone na deblje listiće, a beli luk, sitno, iseckati. Na 
malo ulja staviti slaninu da se prži. Posle pet minuta ubaciti 
šampinjone i beli luk. Pržiti, na umerenoj temperaturi, dok ne ispari 
voda, koju su pečurke pustile.
     
    
      3. Zatim ubaciti, prethodno 
iseckani, paradajz pelat.  Posuti, po ukusu, suvim biljnim začinom i 
biberom. Promešati, pa dodati majčinu dušicu. Sve dobro sjediniti, 
poklopiti i, na tihoj temperaturi, krčkati 10-ak minuta.
     
    
      4. Dok se sos krčka skuvati 
testeninu, prema uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i 
dodati u posudu sa sosom. Dobro promešati i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар