Mućkalica sa piletinom
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (bez koske)
 - 3 struka mladog, crnog luka
 - 2 sveže paprike
 - 1 sveža, ljuta, paprika
 - 200 g šampinjona
 - 250 ml pasiranog paradajza
 - 3 veća paradajza
 - suvi biljni začin
 - biber
 - 50 ml ulja
 
Priprema :
      1. Crni luk, paprike i šampinjone iseckati sitno. Paradajz oljuštiti, pa i njega iseckati sitno. Meso iseći na kockice.
Na zagrejano ulje staviti luk i papriku da se prže. 
     
    
      2. Kada povrće, malo, omekša ubaciti iseckani paradajz.
     
    
      3. Promešati, pa dodati iseckano meso. Pržiti 10-tak minuta, pa dodati iseckane šampinjone.     
    
4. Promešati i, odmah, sipati pasirani paradajz. Posuti sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu.
     
    
5. Ne poklapati posudu i, na tihoj vatri, krčkati dok se tečnost ne pretvori u sos.
     
    
6. Poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар