Pečena pasrmka sa mlevenim orasima
Potrebno je:
- 5 većih pastrmki
- 200 g brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 2 limuna
- 5 grančica ruzmarina
- začin za ribu
Priprema:
1. Pastrmku očistiti. Dobro je posuti, sa svih strana (kao i unutrašnjost ribe), začinom za ribu.
2. Limun iseći na polukrugove. U
unutrašnjost ribe staviti kolutove limuna i po jednu grančicu, svežeg,
ruzmarina. Začinjenu ribu uvaljati u mešavinu brašna i mlevenih oraha.
3. Veći pleh prekriti pek papirom i
podmazati ga uljem. Preko poređati, pripremljenu, ribu. Prekriti ribu
pek papirom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190
stepeni, pola sata.
4. Zatim izvaditi pleh sa ribom iz
rerne, skloniti pek papir, okrenuti ribe, ponovo prekriti pek papirom i
vratiti u rernu, još pola sata.
5. Poslužiti pastrmku dok je topla, sa izvanrednom hrskavom koricom.
Supeeer recept <3
ОдговориИзбришиDrago mi je da ti se sviđa! zaista su, jako ukusne.
ОдговориИзбриши