Pizza palačinke
Potrebno je:
- 13 palačinki
 
Za fil:
- 300 g mlevenog svinjskog mesa
 - 200 g mesnate slaninice
 - 150 g šampinjona
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičice crvenog bibera
 - 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
 - 1 kašičica origane
 - peršun
 - ulje
 - kečap
 
Za preliv:
- 200 g pavlake za kuvanje
 - 100 ml gustog jogurta
 
I još:
- 250 g kačkavalja
 
Priprema
      1. Svako ima svoj recept za 
palačinke, a i ja sam objavila recept na blogu - Testo za, veoma, mekane palačinka, pa nisam htela ponovo da ga 
pišem. Ovog puta sam ih pržila u tiganju, vel. 25 cm.
     
    
      2. Fil: Slaninicu iseckati na kockice, pa je staviti na zagrejano ulje da se prži. 
     
    
      3. Kada slaninica pusti svoju, prijatnu, aromu, dodati mleveno meso i dobro ga, varjačom, usitniti. 
     
    
      4. Čim meso promeni boju (pobeli) 
ubaciti sitno iseckani crni luk. Promešati da se svi sastojci sjedine. 
Posuti biberom (obe vrste) i suvim biljnim začinom i dinstati dok meso 
bude skoro prženo. 
     
    
      5. Zatim ubaciti sitno isečene 
šampinjone i iseckani beli luk. Dinstati dok ne ispari voda, koju su 
pečurke pustile. Posuti sa origanom, sitno iseckanim peršunom, promešati
 i skloniti da se ohladi.
     
    
      6. Uzeti pleh, vel. 40x23 cm i dobro
 ga premazati uljem. Staviti jednu palačinku na radnu površinu, preliti 
je sa malo kečapa, pa staviti dve kašike fila, i uviti u rolnicu (jednu i drugu stranu, malo, saviti unutra, pa uviti u rolnu - da fil ne bi iscureo).
     
    
7. Poređati uvijene palačinke u pleh.
     
    
8. Za preliv sjediniti pavlaku za kuvanje i jogurt, pa preliti poređane palačinke.
     
    
9. Preko, obilno, narendati kačkavalj.
     
    
10. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Kada se kačkavalj otopi i dobije lepu, 
rumenu boju izvaditi pleh, malo prohladiti, iseći i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар