Pizza palačinke
Potrebno je:
- 13 palačinki
Za fil:
- 300 g mlevenog svinjskog mesa
- 200 g mesnate slaninice
- 150 g šampinjona
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice crvenog bibera
- 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
- 1 kašičica origane
- peršun
- ulje
- kečap
Za preliv:
- 200 g pavlake za kuvanje
- 100 ml gustog jogurta
I još:
- 250 g kačkavalja
Priprema
1. Svako ima svoj recept za
palačinke, a i ja sam objavila recept na blogu - Testo za, veoma, mekane palačinka, pa nisam htela ponovo da ga
pišem. Ovog puta sam ih pržila u tiganju, vel. 25 cm.
2. Fil: Slaninicu iseckati na kockice, pa je staviti na zagrejano ulje da se prži.
3. Kada slaninica pusti svoju, prijatnu, aromu, dodati mleveno meso i dobro ga, varjačom, usitniti.
4. Čim meso promeni boju (pobeli)
ubaciti sitno iseckani crni luk. Promešati da se svi sastojci sjedine.
Posuti biberom (obe vrste) i suvim biljnim začinom i dinstati dok meso
bude skoro prženo.
5. Zatim ubaciti sitno isečene
šampinjone i iseckani beli luk. Dinstati dok ne ispari voda, koju su
pečurke pustile. Posuti sa origanom, sitno iseckanim peršunom, promešati
i skloniti da se ohladi.
6. Uzeti pleh, vel. 40x23 cm i dobro
ga premazati uljem. Staviti jednu palačinku na radnu površinu, preliti
je sa malo kečapa, pa staviti dve kašike fila, i uviti u rolnicu (jednu i drugu stranu, malo, saviti unutra, pa uviti u rolnu - da fil ne bi iscureo).
7. Poređati uvijene palačinke u pleh.
8. Za preliv sjediniti pavlaku za kuvanje i jogurt, pa preliti poređane palačinke.
9. Preko, obilno, narendati kačkavalj.
10. Staviti da se peče, u prethodno
zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Kada se kačkavalj otopi i dobije lepu,
rumenu boju izvaditi pleh, malo prohladiti, iseći i poslužiti.
Коментари
Постави коментар