Svinjske krmenadle u sosu sa pivom
Potrebno je:
- 3 veće svinjske krmenadle
- 1 veća glavica (120 g) crnog luka
- 250 g šampinjona
- 4 češnja belog luka
- 200 ml piva
- 100 ml vode
- 1 kockica za pileću supu
- 120 ml pasiranog paradajza
- 40 g brašna
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica kajenskog (crvenog) bibera u prahu
- 1 kašičica kima
- peršun
- bosiljak
Priprema:
1. U dublju činiju staviti brašno,
kim, biozačin i kajenski biber. Promešati, da se sastojci sjedine. Meso
uvaljati u ovu mešavinu, otresti višak brašna i staviti da se prži, na
zagrejanom ulju.
2. Čim meso uhvati koricu izvaditi ga, u tanjir.
3. Crni luk iseći na polukrugove i staviti ga da se prži, u istoj masnoći gde se meso pržilo.
4. Kada luk malo omekša ubaciti
šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i sitno iseckani beli luk.
Promešati i nastaviti sa dinstanjem.
5. Dok se pečurke dinstaju, staviti
100 ml vode da proključa, pa ubaciti kockicu pileće supe. Promešati da
se kockica rastopi. Kada je pola tečnosti isparilo, koju su šampinjoni
pustili, posuti sa jednom kašikom brašna, u koje se paniralo meso, dobro
promešati, pa uliti pivo, supu i pasirani paradajz. Dodati iseckani
peršun i bosiljak (količina po ukusu). Dobro sve sjediniti, pa vratiti poluprženo meso. Probati da li treba dodati još začina, poklopiti i, na tihoj temperaturi, krčkati 20 minuta.
6. Kada se sos zgusnuo skloniti sa
šporeta i poslužiti, sa prilogom, po želji. Idealno je uz pire krompir
ili uz krupniju testeninu.
Коментари
Постави коментар