Sataraš sa pavlakom
Potrebno je:
- 600 g paradajza
- 3 paprike
- 1 ljuta papričica (ne mora)
- 1 mlada tikvica
- 3 jajeta
- 2 kašike kisele pavlake
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema:
1. Paradajz oljuštiti i iseći na
kockice. Papriku i ljutu papričicu očistiti od semenki, tikvicu
oljuštiti, pa zajedno iseći na kockice. U dublji tiganj sipati malo
ulja, pa dodati pripremljeno povrće. Posuti začinom i biberom (po
ukusu). Dinstati na tihoj vatri, sve dok sok koji je pustio paradajz ne
postane gust. Tada dodati umućena, posoljena, jaja, pa promešati da se
jaja sjedine sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati pavlaku, promešati i
pustiti da se krčka još dva minuta. Poslužiti toplo.
Коментари
Постави коментар