Sočne pljeskavice
Potrebno je :
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
 - 1 čaša kisele pavlake
 - 2 jajeta
 - 1 manja glavica crnog luka
 - 4 češnja belog luka
 - 12 kašika vode
 - 7 kašika brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - biozačin
 - biber
 
Priprema:
      1. U odgovarajućoj posudi staviti 
mleveno meso. Dodati sitno iseckani crni i beli luk. Zatim dodati čašu 
kisele pavlake i viljuškom sve sjediniti. Dodati biozačin i biber, 
količina, po ukusu. Dodati jaja i vodu, pa viljuškom umutiti. Na kraju 
sipati brašno sa pecivom i sve dobro sjediniti. Ostaviti u frižider 
(poklopljeno) da odstoji, najmanje jedan sat. 
     
    
      2. U tiganj sipati ulje i zagrejati 
ga. Kašikom vaditi pripremljenu smesu (kašiku prvo umočiti u ulje) i 
stavljati u tiganj, na zagrejano ulje. Malo je pritisnuti, kašikom, da 
bi dobila oblik pljeskavice. Pljeskavice pržiti na srednjoj temperaturi i
 nekoliko puta ih okretati, prilikom prženja.
     
    
      3. Pržene pljeskavice vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih preko kuhinjskog papira, da bi papir upio višak masnoće.
     
    
      4. Poslužiti uz prilog i salatu, po želji. 
     
    



Коментари
Постави коментар