Sočne pljeskavice
Potrebno je :
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 manja glavica crnog luka
- 4 češnja belog luka
- 12 kašika vode
- 7 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- biozačin
- biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi staviti
mleveno meso. Dodati sitno iseckani crni i beli luk. Zatim dodati čašu
kisele pavlake i viljuškom sve sjediniti. Dodati biozačin i biber,
količina, po ukusu. Dodati jaja i vodu, pa viljuškom umutiti. Na kraju
sipati brašno sa pecivom i sve dobro sjediniti. Ostaviti u frižider
(poklopljeno) da odstoji, najmanje jedan sat.
2. U tiganj sipati ulje i zagrejati
ga. Kašikom vaditi pripremljenu smesu (kašiku prvo umočiti u ulje) i
stavljati u tiganj, na zagrejano ulje. Malo je pritisnuti, kašikom, da
bi dobila oblik pljeskavice. Pljeskavice pržiti na srednjoj temperaturi i
nekoliko puta ih okretati, prilikom prženja.
3. Pržene pljeskavice vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih preko kuhinjskog papira, da bi papir upio višak masnoće.
4. Poslužiti uz prilog i salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар