Krompirići sa ruzmarinom, belim lukom i limunom
Potrebno je:
- 800 g mladih krompirića
 - 2 struka, svežeg, ruzmarina
 - 2 veća čena belog luka
 - 1/2 limuna (sok)
 - sveže mleveni crni biber
 - suvi biljni začin
 - himalajska so
 
Priprema:
      1. Kromiriće očistiti i prepoloviti ih na pola, po dužini. Prebrisati ih kuhinjskom krpom, da bi bili suvi.
     
    
      2. U, odgovarajuću, posudu sipati 
ulje i staviti da se zagreje (na srednjoj temperaturi), Na zagrejano 
ulje staviti krompiriće, promešati, poklopiti i pržiti 10-ak minuta. 
Zatim dodati, grančice ruzmarina i očišćeni, i na pola presečeni, beli 
luk. Nastaviti sa prženjem.
     
    
      3. U toku prženja krompiriće više 
puta promešati, da ne bi zagoreli.
Kada su krompirići isprženi, posoliti ih i posuti, sveže, mlevenim 
biberom. Blago ih promešati. zatim, malom, kašičicom ih poprskati 
limunovim sokom. Poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti pet minuta, da 
odstoje.
     
    
      4. Krompiriće poslužiti uz prilog po želji.
     
    



Super <3
ОдговориИзбришиHvala!! <3
ОдговориИзбриши