Lepinjice sa jogurtom
Potrebno je:
- 600 g brašna
 - 1/2 kockice kvasca
 - 2 kašičice šećera
 - 2 kašičice soli
 - 2 jajeta
 - 150 ml jogurta
 - 150 ml mleka
 - 30 g rastopljenog putera
 
...i još:
- 1 žumance
 - malo mleka
 
Priprema:
      1. U toplom mleku, sa dodatkom 
šećera, razmrviti kvasac i ostaviti da uskisne.
U vanglicu staviti brašno, dodati so, jaja, mleko, jogurt, rastopljeni 
puter i pripremljeni kvasac. Umesiti testo. Testo mesiti dok ne postane 
elastično i prestane da se lepi za ruke. Ostaviti ga da uskisne.
     
    
      2. Uskislo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i podeliti ga na 12 delova.
     
    
      3. Od svakog dela napraviti lopticu i poređati lepinje u pleh, preko pek papira. Ostaviti da narastu.
     
    
      4. Narasle lepinjice premazati 
mešavinom žumanceta i, malo, mleka i staviti da se peču, u prethodno 
zagrejanu rernu, na 180 stepeni.
     
    
      5. Kada testo porumeni izvaditi ga i pokriti krpom, da se prohladi. Poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар