Šampinjoni sa ljutenicom
Potrebno je:
- 1/2 kg šampinjona
- 300 g svinjskog mesa
- 300 g ljutenice
- 1 struk mladog, belog luka
- 1 čaša kisele pavlake (od 180 g)
- so
- ulje
Priprema:
1. Pečurke iseći na sitne kockice. Svinjsko meso iseći na kocke, a beli luk, sitno, iseckati.
2. Na zagrejano ulje staviti meso da
se dinsta. Isprženo meso, rešetkastom, kašikom izvaditi u tanjir.
Držati na toplom (na šporetu).
3. U istu masnoću staviti iseckane
šampinjone, kao i, iseckan, mladi beli luk. Dinstati dok ne ispari voda,
koju su pečurke pustile.
4. Zatim ubaciti ljutenicu i
isprženo meso, dobro promešati i ostaviti da se krčka 1-2 minuta.
Posoliti po ukusu, pa dodati kiselu pavlaku.
5. Promešati da se pavlaka sjedini sa ostalim sastojcima. Čim se pavlaka rastopi, skloniti sa vatre i poslužiti.
6. Potreban je, još samo, domači hleb i, verujte, neće te moći da se zaustavite...
Коментари
Постави коментар