Pileća džigerica sa povrćem - iz rerne
Potrebno je:
- 1,5 kg pileće džigerice
- 5 srednjih glavica crnog luka
- 4 veća čena belog luka
- 1/2 kg šampinjona
- 3 veće paprike
- 1 ljuta papričica
- 5 kašika pasiranog paradajza
- 1/2 kašičice šećera
- 1 vezica iseckanog peršuna
- 300 ml belog vina
- crni biber
- crveni biber
- aleva paprika
- majoran
- lorber
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
1. Prvo pripremiti džigericu.
Očistiti je od svih žilica, staviti u dublji sud i preliti mlekom, da
džigerica bude potpuno potopljena. Ostaviti u frižider, najmanje 3-4
sata. Izvaditi iz frižidera, prosuti tečnost i džigericu, dobro, isprati
u hladnoj vodi. Sada je spremna za korišćenje.
2. U veću i dublju šerpu staviti,
oko, 120 ml ulja da se ugreje. Na ugrejano ulje dodati crni luk isečen
na rebarca, sitno isečen beli luk i papriku isečenu na šnitove.
3. Promešati, 1-2 minuta, pa dodati šampinjone, isečene na pola ili na četvrtine i iseckani peršun.
4. Promešati, pa ubaciti džigericu.
5. Dodati crni i crveni biber,
majoran, suvi biljni začin (začine dodati po ukusu), kao i pasirani
paradajz, lovor i pola kašičice šećera. Sve dobro promešati (nije
potrebno da se dinsta, samo da se sastojci sjedine), pa posuti sa alevom paprikom, promešati i naliti sa vinom.
6. Pripremljenu smesu preručiti u
odgovarajuću posudu za pečenje. Jelo staviti u hladnu rernu i uključiti
na 200 stepeni. Pola sata, od momenta ključanja, izvaditi posudu iz
rerne, kašikom promešati jelo i vratiti jelo u rernu, da se zapeče.
7. Gotovo jelo izvaditi da se malo prohladi i poslužiti uz salatu, po izboru. Prijatno!
Коментари
Постави коментар