Pileća džigerica sa povrćem - iz rerne
Potrebno je:
- 1,5 kg pileće džigerice
 - 5 srednjih glavica crnog luka
 - 4 veća čena belog luka
 - 1/2 kg šampinjona
 - 3 veće paprike
 - 1 ljuta papričica
 - 5 kašika pasiranog paradajza
 - 1/2 kašičice šećera
 - 1 vezica iseckanog peršuna
 - 300 ml belog vina
 - crni biber
 - crveni biber
 - aleva paprika
 - majoran
 - lorber
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Priprema:
      1. Prvo pripremiti džigericu. 
Očistiti je od svih žilica, staviti u dublji sud i preliti mlekom, da 
džigerica bude potpuno potopljena. Ostaviti u frižider, najmanje 3-4 
sata. Izvaditi iz frižidera, prosuti tečnost i džigericu, dobro, isprati
 u hladnoj vodi. Sada je spremna za korišćenje.
     
    
2. U veću i dublju šerpu staviti, 
oko, 120 ml ulja da se ugreje. Na ugrejano ulje dodati crni luk isečen 
na rebarca, sitno isečen beli luk i papriku isečenu na šnitove.
     
    
3. Promešati, 1-2 minuta, pa dodati šampinjone, isečene na pola ili na četvrtine i iseckani peršun.
     
    
4. Promešati, pa ubaciti džigericu.
     
    
5. Dodati crni i crveni biber, 
majoran, suvi biljni začin (začine dodati po ukusu), kao i pasirani 
paradajz, lovor i pola kašičice šećera. Sve dobro promešati (nije 
potrebno da se dinsta, samo da se sastojci sjedine), pa posuti sa alevom paprikom, promešati i naliti sa vinom.
     
    
6. Pripremljenu smesu preručiti u 
odgovarajuću posudu za pečenje. Jelo staviti u hladnu rernu i uključiti 
na 200 stepeni. Pola sata, od momenta ključanja, izvaditi posudu iz 
rerne, kašikom promešati jelo i vratiti jelo u rernu, da se zapeče. 
     
    
7. Gotovo jelo izvaditi da se malo prohladi i poslužiti uz salatu, po izboru. Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар