Čokoladne kocke sa keksom
Potrebno je:
- 1 kg pti ber keksa sa maslacem
 
Za fil:
- 1 l mleka
 - 3 kesice pudinga od čokolade
 - 100 g čokolade
 - 150 g maslaca
 - 200 g mlevenih oraha
 - 300 g šećera
 
Za natapanje keksa:
- mleko
 
Priprema:
      1. Fil : Od 1 l mleka odvojiti 300 
ml, a ostatak mleka, zajedno sa šećerom i izlomljenom čokoladom, staviti
 na vatru. Sa odvojenim mlekom razmutiti puding. U proključalo mleko 
sipati razmućeni puding i, žicom za mućenje, skuvati krem. 
     
    
      2. Skuvani krem pokriti providnom 
folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati penasto umućeni 
maslac i dobro sjediniti. Na kraju ubaciti mlevene orahe i promešati. 
     
    
      3. Na odgovarajući plato poređati 
keks, natopljen u mleko, pa preko premazati tankim slojem fila. Ređati 
dok ima keksa i fila. Ostaviti fila da sa njim premažete ceo kolač.
     
    
      4. Po površini kolača posuti mlevene
 orahe i ostaviti kolač u frižider. Najbolje je da kolač prenoći u 
frižideru, da bi keks omekšao. Kolač iseći na kocke i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар