Čokoladne kocke sa keksom
Potrebno je:
- 1 kg pti ber keksa sa maslacem
Za fil:
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 100 g čokolade
- 150 g maslaca
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g šećera
Za natapanje keksa:
- mleko
Priprema:
1. Fil : Od 1 l mleka odvojiti 300
ml, a ostatak mleka, zajedno sa šećerom i izlomljenom čokoladom, staviti
na vatru. Sa odvojenim mlekom razmutiti puding. U proključalo mleko
sipati razmućeni puding i, žicom za mućenje, skuvati krem.
2. Skuvani krem pokriti providnom
folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati penasto umućeni
maslac i dobro sjediniti. Na kraju ubaciti mlevene orahe i promešati.
3. Na odgovarajući plato poređati
keks, natopljen u mleko, pa preko premazati tankim slojem fila. Ređati
dok ima keksa i fila. Ostaviti fila da sa njim premažete ceo kolač.
4. Po površini kolača posuti mlevene
orahe i ostaviti kolač u frižider. Najbolje je da kolač prenoći u
frižideru, da bi keks omekšao. Kolač iseći na kocke i poslužiti.
Коментари
Постави коментар