Svinjsko meso sa povrćem - iz rerne
Potrebno je:
- 600 g svinjskog mesa od buta
 - 200 g šampinjona
 - 2 veće glavice crnog luka
 - 1 veća šargarepa
 - 1 kašika senfa
 - 70 g majoneza
 - 3 kašike pasiranog paradajza
 - 200 ml belog vina
 - 3 kašike prezli
 - 1 kašičica crvenog bibera
 - 1/2 kašičice crnog bibera
 - 1 paradajz
 - 50 ml ulja
 - suvi biljni začin
 - po ukusu beli luk
 
Priprema:
      1.
Meso iseći na krupnije kocke, crni luk iseći na rebarca, beli luk sitno 
iseckati, šargarepu iseći na krugove, paradajz oljuštiti i iseći na 
kockice, a šampinjone iseći na deblje listiće.
     
    
      2. Meso staviti u dublju posudu, pa 
ga posuti sa crvenim i crnim biberom (mlevenim), kao i suvim biljnim 
začinom, po ukusu. Dodati senf, pa dobro izmešati.
     
    
      3. Iseckano povrće staviti u vanglicu i posuti sa crnim biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. 
     
    
      4. Dodati pripremljeno meso, dobro 
promešati, pa izručiti u pleh, u koji se sipa 50 ml ulja. Sipati i 150 
ml belog vina. Prekriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanu rernu, na 200 stepeni, pola sata.
     
    
      5. Posle pola sata izvaditi pleh sa 
jelom, skloniti foliju i preliti ga mešavinom majoneza, ostatka belog 
vina i pasiranog paradajza. Ponovo pokriti folijom, izbockati je na 
nekoliko mesta čačkalicom, i vratiti u rernu, još pola sata.
     
    
      6. Zatim izvaditi jelo, skloniti foliju, posuti sa prezlama i vratiti da se malo zapeče.
     
    
      7. Poslužiti sa prilogom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар