Svinjsko meso sa povrćem - iz rerne
Potrebno je:
- 600 g svinjskog mesa od buta
- 200 g šampinjona
- 2 veće glavice crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 kašika senfa
- 70 g majoneza
- 3 kašike pasiranog paradajza
- 200 ml belog vina
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica crvenog bibera
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1 paradajz
- 50 ml ulja
- suvi biljni začin
- po ukusu beli luk
Priprema:
1.
Meso iseći na krupnije kocke, crni luk iseći na rebarca, beli luk sitno
iseckati, šargarepu iseći na krugove, paradajz oljuštiti i iseći na
kockice, a šampinjone iseći na deblje listiće.
2. Meso staviti u dublju posudu, pa
ga posuti sa crvenim i crnim biberom (mlevenim), kao i suvim biljnim
začinom, po ukusu. Dodati senf, pa dobro izmešati.
3. Iseckano povrće staviti u vanglicu i posuti sa crnim biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu.
4. Dodati pripremljeno meso, dobro
promešati, pa izručiti u pleh, u koji se sipa 50 ml ulja. Sipati i 150
ml belog vina. Prekriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno
zagrejanu rernu, na 200 stepeni, pola sata.
5. Posle pola sata izvaditi pleh sa
jelom, skloniti foliju i preliti ga mešavinom majoneza, ostatka belog
vina i pasiranog paradajza. Ponovo pokriti folijom, izbockati je na
nekoliko mesta čačkalicom, i vratiti u rernu, još pola sata.
6. Zatim izvaditi jelo, skloniti foliju, posuti sa prezlama i vratiti da se malo zapeče.
7. Poslužiti sa prilogom, po želji.
Коментари
Постави коментар