Cicvara
Potrebno je:
- 400 g projanog brašna
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 ljuta papričica
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašika masti
- 200 g milerama
- 1 l vode
- 2 kašičice soli
- 200 g sira
Priprema:
1. Ovo je jedan stari recept, za
koji, mnoge mlade domaćice nisu ni čule. Mom bratu, sestri i meni, prvo
baka, zatim i majka je često ovo jelo spremala za doručak. Tradicija se
nastavlja, ostao mi je onaj, divni, ukus cicvare iz detinjstva, tako da
je ja danas, spremam i svojoj deci.
Ko je nije spremao, neka isproba recept, sigurno će vam se svideti.
2. Rastopiti mast u dubljoj posudi.
Dodati, sitno, iseckani crni luk i iseckanu ljutu papričicu (kada se
sprema za malu decu izostaviti ljutu papričicu). Dinstati, dok povrće ne
omekša.
3. U drugu posudu sipati vodu, dodati so i mileram, pa staviti da provri i da se mileram rastopi.
4. Omekšalo povrće posuti alevom
paprikom, promešati, pa dodati projano brašno. Mešati da se dobije
mrvičasta struktura i pržiti brašno tri minuta. Sipati, postepeno, vrelu
vodu, sa mileramom, promešati i kuvati, uz stalno mešanje, pet minuta
(na tihoj vatri). Zatim skloniti sa vatre, ubaciti izmrvljeni sir, dobro
promešati i poslužiti.
Коментари
Постави коментар