Cicvara
Potrebno je:
- 400 g projanog brašna
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 1 ljuta papričica
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašika masti
 - 200 g milerama
 - 1 l vode
 - 2 kašičice soli
 - 200 g sira
 
Priprema:
      1. Ovo je jedan stari recept, za 
koji, mnoge mlade domaćice nisu ni čule. Mom bratu, sestri i meni, prvo 
baka, zatim i majka je često ovo jelo spremala za doručak. Tradicija se 
nastavlja, ostao mi je onaj, divni, ukus cicvare iz detinjstva, tako da 
je ja danas, spremam i svojoj deci.
Ko je nije spremao, neka isproba recept, sigurno će vam se svideti.
     
    
      2. Rastopiti mast u dubljoj posudi. 
Dodati, sitno, iseckani crni luk i iseckanu ljutu papričicu (kada se 
sprema za malu decu izostaviti ljutu papričicu). Dinstati, dok povrće ne
 omekša. 
     
    
      3. U drugu posudu sipati vodu, dodati so i mileram, pa staviti da provri i da se mileram rastopi. 
     
    
      4. Omekšalo povrće posuti alevom 
paprikom, promešati, pa dodati projano brašno. Mešati da se dobije 
mrvičasta struktura i pržiti brašno tri minuta. Sipati, postepeno, vrelu
 vodu, sa mileramom, promešati i kuvati, uz stalno mešanje, pet minuta 
(na tihoj vatri). Zatim skloniti sa vatre, ubaciti izmrvljeni sir, dobro
 promešati i poslužiti. 
     
    



Коментари
Постави коментар