Juneće šnicle u kremastom sosu
Potrebno je:
- 500 g junećih šnicli
- suvi biljni začin
- 4 veća čena belog luka
- 1 list lovora
- 300 g šampinjona
- ulje
Sos:
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 300 ml vode
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 2 kašičice aleve paprike
- 1/2 kašičice mlevenog, crnog bibera
- 1 kašičica karija
- 2 kašičice himalajske soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica gustina
Priprema:
1. Šnicle, blago, izlupati čekićem
za meso. Beli luk iseckati sitno, a šampinjone iseći na listiće. Juneće
šnicle posuti suvim biljnim začinom, po ukusu.
2. Na, malo, zagrejanog ulja (4-5
kašika) staviti meso da se, kratko, proprži. Kada meso porumeni sa obe
strane izvaditi ga i poređati u pleh, koji će ići u rernu. Preko mesa
staviti iseckani beli luk i šampinjone, isećene na listiće.
3. Sos: U dublju posudu, koja će ići
na šporet, staviti sve navedene sastojke, koji su potrebni za sos.
Žicom za mućenje dobro ih sjediniti. Posudu staviti na vatru i mešati,
da se zagreje, do ključanja.
4. Sos preliti preko šampinjona.
Staviti preko list lorbera, prekriti, dobro, alu folijom i staviti, u
prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Jelo krčkati jedan sat.
5. Šnicle poslužiti uz krompir pire i salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар