Juneće šnicle u kremastom sosu
Potrebno je:
- 500 g junećih šnicli
 - suvi biljni začin
 - 4 veća čena belog luka
 - 1 list lovora
 - 300 g šampinjona
 - ulje
 
Sos:
- 200 ml pavlake za kuvanje
 - 300 ml vode
 - 1 kašičica crnog luka u prahu
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1/2 kašičice mlevenog, crnog bibera
 - 1 kašičica karija
 - 2 kašičice himalajske soli
 - 1 kašičica šećera
 - 2 kašike paradajz pirea
 - 1 kašičica gustina
 
Priprema:
      1. Šnicle, blago, izlupati čekićem 
za meso. Beli luk iseckati sitno, a šampinjone iseći na listiće. Juneće 
šnicle posuti suvim biljnim začinom, po ukusu.
     
    
      2. Na, malo, zagrejanog ulja (4-5 
kašika) staviti meso da se, kratko, proprži. Kada meso porumeni sa obe 
strane izvaditi ga i poređati u pleh, koji će ići u rernu. Preko mesa 
staviti iseckani beli luk i šampinjone, isećene na listiće.
     
    
      3. Sos: U dublju posudu, koja će ići
 na šporet, staviti sve navedene sastojke, koji su potrebni za sos. 
Žicom za mućenje dobro ih sjediniti. Posudu staviti na vatru i mešati, 
da se zagreje, do ključanja. 
     
    
      4. Sos preliti preko šampinjona. 
Staviti preko list lorbera, prekriti, dobro, alu folijom i staviti, u 
prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Jelo krčkati jedan sat. 
     
    
      5. Šnicle poslužiti uz krompir pire i salatu, po želji. 
     
    



Коментари
Постави коментар