Gurmanske pljeskavice
Potrebno je:
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g mesnate dimljene slanine
- 100 g kačkavalja
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice origana
- 1,5 kašičica ljutog, crvenog bibera
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- suvi biljni začina
Priprema:
1. U dublju posudu staviti meso (
mešavina svinjskog i junećeg), pa dodati sitno iseckani crni i beli luk.
Kačkavalj i slaninicu iseckati na male kockice i ubaciti u meso. Dodati
kim, origano, ljuti biber, alevu papriku i suvi biljni začin (po
ukusu).
2. Pripremljenu smesu, dobro, rukom
izmesiti. Nauljenim rukama praviti pljeskavice, poređati ih u
odgovarajuću posudu i ostaviti u frižider, na jedan sat.
3. Zatim izvaditi pljeskavice iz
frižidera i ostaviti ih na sobnoj temperaturi, dok se ne ugreje gril
tiganj, u koji se stavi vrlo malo ulja.
Pržiti pljeskavice, na srednjoj temperaturi, dok lepo ne porumene, sa
obe strane.
4. Pljeskavice vaditi u dublju posudu i preko svakog reda posuti iseckani crni luk.
Коментари
Постави коментар