Gurmanske pljeskavice
Potrebno je:
- 600 g mešanog mlevenog mesa
 - 100 g mesnate dimljene slanine
 - 100 g kačkavalja
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 1/2 kašičice kima
 - 1/2 kašičice origana
 - 1,5 kašičica ljutog, crvenog bibera
 - 2 kašičice slatke aleve paprike
 - suvi biljni začina
 
Priprema:
      1. U dublju posudu staviti meso  ( 
mešavina svinjskog i junećeg), pa dodati sitno iseckani crni i beli luk.
 Kačkavalj i slaninicu iseckati na male kockice i ubaciti u meso. Dodati
 kim, origano, ljuti biber, alevu papriku i suvi biljni začin (po 
ukusu).
     
    
      2. Pripremljenu smesu, dobro, rukom 
 izmesiti. Nauljenim rukama praviti pljeskavice, poređati ih u 
odgovarajuću posudu i ostaviti u frižider, na jedan sat.
     
    
      3. Zatim izvaditi pljeskavice iz 
frižidera i ostaviti ih na sobnoj temperaturi, dok se ne ugreje gril 
tiganj, u koji se stavi vrlo malo ulja.
 Pržiti pljeskavice, na srednjoj temperaturi, dok lepo ne porumene, sa 
obe strane.
     
    
      4. Pljeskavice vaditi u dublju posudu i preko svakog reda posuti iseckani crni luk.
     
    



Коментари
Постави коментар