Kolač sa breskvama
Potrebno je:
- 260 g brašna
- 200 g šećera
- 4 jajeta
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 130 g rastopljene čokolade
- 30 g kakaoa
- 50 ml amareto likera
- 1 kesica praška za pecivo
- 600 g breskvi
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca. U
dublju posudu staviti belanca i, uz postepeno dodavanje šećera, umutiti u
čvrsti šam. Dodavati jedno, po jedno žumance i mutiti, da se dobije
kremasta smesa.
2. U umućena jaja dodati mleko i
ulje, pa sjediniti smesu. Čokoladu rastopiti na pari, prohladiti i
dodati, zajedno, sa likerom (u nedostatku amareto likera dodati rum). Na
kraju dodati mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Mikserom
(najmanjom brzinom) dobro sjediniti sastojke.
3. Breskve oljuštiti i iseći na kocke. Isečene breskve ubaciti u testo i kašikom promešati.
4. Uzeti pleh, vel. 35x20cm i dno
obložiti pek papirom a stranice premazati uljem. U pripremljeni pleh
sipati testo sa breskvama i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu
rernu, na 160 stepeni.
Коментари
Постави коментар