Kolač sa breskvama
Potrebno je:
- 260 g brašna
 - 200 g šećera
 - 4 jajeta
 - 100 ml ulja
 - 100 ml mleka
 - 130 g rastopljene čokolade
 - 30 g kakaoa
 - 50 ml amareto likera
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 600 g breskvi
 
Priprema:
      1. Odvojiti belanca od žumanaca. U 
dublju posudu staviti belanca i, uz postepeno dodavanje šećera, umutiti u
 čvrsti šam. Dodavati jedno, po jedno žumance i mutiti, da se dobije 
kremasta smesa.
     
    
      2. U umućena jaja dodati mleko i 
ulje, pa sjediniti smesu. Čokoladu rastopiti na pari, prohladiti i 
dodati, zajedno, sa likerom (u nedostatku amareto likera dodati rum). Na
 kraju dodati mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Mikserom 
(najmanjom brzinom) dobro sjediniti sastojke. 
     
    
      3. Breskve oljuštiti i iseći na kocke. Isečene breskve ubaciti u testo i kašikom promešati.
     
    
      4. Uzeti pleh, vel. 35x20cm i dno 
obložiti pek papirom a stranice premazati uljem. U pripremljeni pleh 
sipati testo sa breskvama i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu 
rernu, na 160 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар