Piletina sa pečenim paprikama
Potrebno je:
- 1/2 kg belog, pilećeg, mesa (otkošćenog)
- 1/2 kg crvenih, pečenih, paprika
- 1 srednja glavica crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 200 g šampinjona
- 3 kašike paradajz pirea
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
Smesa za prelivanje:
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- 100 g sira (zrelijeg)
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
1. Pileće meso iseći na kockice,
crni i beli luk, sitno, iseckati a šampinjone iseći na, deblje, listiće.
Pečenu papriku oljutiti, očistiti od drški i semenki, pa ih iseći na
trake.
2. Na zagrejano ulje staviti
iseckano pileće meso, crni i beli luk i dinstati. Kada meso pobeli
ubaciti isečene šampinjone i, na trake isečenu, pečenu papriku. Dinstati
dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile. Zatim dodati paradajz
pire, suvi biljni začin i mleveni biber (suvi biljni začin i biber
dodati po ukusu). Dobro promešati i skloniti sa vatre.
3. Smesa za prelivanje: Zreo sir,
viljuškom, izmrviti, ali da ostanu male grudvice. U odgovarajućoj činiji
razbiti jaja i, žicom za mućenje, ih sjediniti. Sipati pavlaku za
kuvanje i suvi biljni začin. Mućenjem sjediniti smesu. Na kraju dodati
izmrvljeni sir i, kašikom, promešati. Dobijeni preliv sipati preko jela
sa mesom i, dobro, promešati, da se svi sastojci sjedine.
4. Uzeti pleh, vel. 30x20cm, i
podmazati ga uljem. U podmazani pleh preručiti pripremljeno jelo i
staviti u, prethodno zagrejanu, rernu na 190 stepeni. Peći 20 minuta.
Poslužiti sa sirom i ajvarom (ili salatom po želji). Prijatno!
sve tvoje recepte objavljene obavezno procitam i jako mi se svidjaju, samo napred Veki ti si jako pozitivna osoba i zelim ti mnogo uspeha na svim poljima
ОдговориИзбриши