Pečena paprika sa sirom
Potrebno je:
- 7 srednjih, pečenih, paprika
- 1 ljuta, sveža, papričica
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 srednja paradajza
- 1 veći čen belog luka
- 200 g domaćeg, zrelog, sira
- 4 jajeta
- ulje
- suvi biljni začin
Priprema:
1. Pečenu papriku oljuštiti,
očistiti od semenki i iseckati na kockice. Ljutu paptičicu iseći na
krugove. Crni luk iseći na rebarca. Beli luk, sitno, iseckati. Paradajz
oljuštiti i iseckati na, male, kockice. Sir, viljuškom, izdrobiti.
2. Na, zagrejano, ulje staviti crni
luk da se prži, dok malo ne omekša. Dodati, pripremljeni, paradajz i
iseckanu ljutu papričicu. Pržiti, na srednjoj temperaturi, dok paradajz
omekša i tečnost se zgusne.
3. Zatim dodati, iseckanu, papriku i
beli luk. Promešati i posuti biozačinom, po ukusu. Pržiti 2-3 minuta,
pa dodati izdrobljeni sir. Dobro promešati.
4. Jaja staviti u tanjir i viljuškom
ih sjediniti. Preliti preko jela i mešati, dok se jaja ne isprže.
Poslužiti toplo (a ukusno je i kada se ohladi).
Коментари
Постави коментар