Pečena paprika sa sirom
Potrebno je:
- 7 srednjih, pečenih, paprika
 - 1 ljuta, sveža, papričica
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 2 srednja paradajza
 - 1 veći čen belog luka
 - 200 g domaćeg, zrelog, sira
 - 4 jajeta
 - ulje
 - suvi biljni začin
 
Priprema:
      1. Pečenu papriku oljuštiti, 
očistiti od semenki i iseckati na kockice. Ljutu paptičicu iseći na 
krugove. Crni luk iseći na rebarca. Beli luk, sitno, iseckati. Paradajz 
oljuštiti i iseckati na, male, kockice. Sir, viljuškom, izdrobiti.
     
    
      2. Na, zagrejano, ulje staviti crni 
luk da se prži, dok malo ne omekša. Dodati, pripremljeni, paradajz i 
iseckanu ljutu papričicu. Pržiti, na srednjoj temperaturi, dok paradajz 
omekša i tečnost se zgusne.
     
    
      3. Zatim dodati, iseckanu, papriku i
 beli luk. Promešati i posuti biozačinom, po ukusu. Pržiti 2-3 minuta, 
pa dodati izdrobljeni sir. Dobro promešati.
     
    
      4. Jaja staviti u tanjir i viljuškom
 ih sjediniti. Preliti preko jela i mešati, dok se jaja ne isprže. 
Poslužiti toplo (a ukusno je i kada se ohladi).
     
    



Коментари
Постави коментар