Pečena paprika sa sirom

Potrebno je:

  • 7 srednjih, pečenih, paprika
  • 1 ljuta, sveža, papričica
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 srednja paradajza
  • 1 veći čen belog luka
  • 200 g domaćeg, zrelog, sira
  • 4 jajeta
  • ulje
  • suvi biljni začin

Priprema:

1. Pečenu papriku oljuštiti, očistiti od semenki i iseckati na kockice. Ljutu paptičicu iseći na krugove. Crni luk iseći na rebarca. Beli luk, sitno, iseckati. Paradajz oljuštiti i iseckati na, male, kockice. Sir, viljuškom, izdrobiti.
2. Na, zagrejano, ulje staviti crni luk da se prži, dok malo ne omekša. Dodati, pripremljeni, paradajz i iseckanu ljutu papričicu. Pržiti, na srednjoj temperaturi, dok paradajz omekša i tečnost se zgusne.
3. Zatim dodati, iseckanu, papriku i beli luk. Promešati i posuti biozačinom, po ukusu. Pržiti 2-3 minuta, pa dodati izdrobljeni sir. Dobro promešati.
4. Jaja staviti u tanjir i viljuškom ih sjediniti. Preliti preko jela i mešati, dok se jaja ne isprže. Poslužiti toplo (a ukusno je i kada se ohladi).

Коментари

Популарни постови