Pohovane banane
Potrebno je:
- 5 većih banana
Smesa za pohovanje:
- 1 veće jaje
- 110 g brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 ml mleka
- 2 kašike smeđeg, šećera
- 2 kašike rastopljenog maslaca
- 1 kašičica ruma
prstohvat praška za pecivo
Za prženje:
- 250 ml ulja
Priprema:
1. Banane oljuštiti i iseći na tri dela, pa svaki deo iseći na pola.
2. Smesa za pohovanje: U
odgovarajuću posudu razbiti jaje, dodati vanilin šećer i smeđi šećer, pa
umutiti. Ubaciti mleko, rastopljeni, i prohlađeni, maslac, rum, brašno i pecivo. Mikserom dobro sjediniti sastojke.
Masa je gušća, ali takva i treba da bude.
3. U teflonski tiganj sipati ulje i
staviti da se zagreje.
Staviti po 5-6 komada banane u smesu za pohovanje, viljuškom ih
preokrenuti i stavljati u, zagrejano, ulje da se prže. Banane pržiti na
srednjoj temperaturi.
4. Kada jedna strana banane porumeni, preokrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu, boju.
Pržene banane vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
Poslužiti ih, prelivene topingom od čokolade.
Коментари
Постави коментар