Pohovane banane

Potrebno je:

  • 5 većih banana

Smesa za pohovanje:

  • 1 veće jaje
  • 110 g brašna
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 ml mleka
  • 2 kašike smeđeg, šećera
  • 2 kašike rastopljenog maslaca
  • 1 kašičica ruma
    prstohvat praška za pecivo

Za prženje:

  • 250 ml ulja

Priprema:

1. Banane oljuštiti i iseći na tri dela, pa svaki deo iseći na pola.
2. Smesa za pohovanje: U odgovarajuću posudu razbiti jaje, dodati vanilin šećer i smeđi šećer, pa umutiti. Ubaciti mleko, rastopljeni, i prohlađeni, maslac, rum, brašno i pecivo. Mikserom dobro sjediniti sastojke. Masa je gušća, ali takva i treba da bude.
3. U teflonski tiganj sipati ulje i staviti da se zagreje. Staviti po 5-6 komada banane u smesu za pohovanje, viljuškom ih preokrenuti i stavljati u, zagrejano, ulje da se prže. Banane pržiti na srednjoj temperaturi.
4. Kada jedna strana banane porumeni, preokrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu, boju. Pržene banane vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih, prelivene topingom od čokolade.

Коментари

Популарни постови