Prženi oslić

Potrebno je:

  • 1 kg oslića
  • začin za ribu

Začini:

  • 100 g projanog brašna
  • 100 g brašna
  • 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
  • 1 kašičica himalajske soli
  • 1 kašičica karija u prahu
  • 1/2 kašičice kurkume u prahu
  • 2 cm sveže izrendanog đumbira
  • 1 limun (korica)
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka

... i još:

  • ulje za prženje

Priprema:

1. Ribu očistit, posuti je začinom, za ribu, po ukusu i ostaviti na stranu.
2. Obe vrste brašna staviti u dublju posudu. Dodati mleveni biber, himalajsku so, kari, kurkumu, izrendani đumbir, alevu papriku, ruzmarin, bosiljak i izrendanu koricu limuna (koji je, prethodno, bio u vodenom rastvoru sa sodom bikarbonom, najmanje pola sata. Dobro ga isprati pod mlazom hladne vode, pa ga upotrebiti).
3. Svaku ribu, DOBRO uvaljati u, pripremljenu mešavinu, začina.
4. U, odgovarajuću posudu staviti ulje, visine 2cm i zagrejati ga na srednjoj temperaturi. Pripremljene ribe spuštati u vrelo ulje i pržiti. Okrenuti ih, samo jedanput. Znači, kada se jedna strana ribe isprži, da dobro porumeni, okrenuti je da se i druga strana zarumeni. Pržene ribe vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
5. Pržene ribe (koje imaju fantastičan ukus, zbog stavljenih začina) poslužiti uz krompir salatu i čašu, dobrog, crnog, vina. Prijatno!!

Коментари

Популарни постови