Svinjsko meso sa belim vinom - iz rerne
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
Marinada:
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike kari sosa
- 2 kašike vorčester sosa
- 1 kašičica čili sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
Za prelivanje mesa:
- 200 ml belog vina
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- iseckani beli luk
Priprema:
1. Svinjsko meso iseći na šnicle,
debljine 1cm. Sve sastojke za marinadu staviti u manju posudu i dobro
sjediniti. Svako parče mesa, s obe strane, premazati marinadom i složiti
ih u odgovarajuću posudu, jedne preko drugih. Posudu poklopiti i
ostaviti u frižider, preko noći.
2. Narednog dana uzeti pekač ili
odgovarajuću posudu za rernu. Meso izvaditi iz frižidera i složiti
šnicle u nekoliko redova, a između, svaki red posipati sa iseckanim
belim lukom. Poređano meso preliti sa belim vinom, vodom i uljem.
Prekriti ga alu folijom i dobro pritisnuti ivice, da ne izlazi para (ne
poklapati poklopcem, jer meso treba da ostane sočno, ne da se zapeče).
3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U
zagrejanu rernu staviti posudu sa mesom. Od momenta ključanja tečnosti u
posudi, meso peći 1,5 sat.
4. Svinjsko meso spremljeno na ovaj
način izuzetno je sočno i ukusno. Nož vam nije ni potreban, toliko je
mekano da se viljuškom razdvaja...
Poslužiti ga uz krompir pire i salatu po izboru.
A zacina soli bibera
ОдговориИзбришиSoja sos je dosta slan, ne treba soliti. Biber, ako želite, možete dodati, ja nisam, bio bi mi suvišan u marinadi.
ОдговориИзбриши