Svinjsko meso sa belim vinom - iz rerne
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
 
Marinada:
- 3 kašike soja sosa
 - 2 kašike kari sosa
 - 2 kašike vorčester sosa
 - 1 kašičica čili sosa
 - 2 kašike maslinovog ulja
 
Za prelivanje mesa:
- 200 ml belog vina
 - 200 ml vode
 - 100 ml ulja
 - iseckani beli luk
 
Priprema:
      1. Svinjsko meso iseći na šnicle, 
debljine 1cm. Sve sastojke za marinadu staviti u manju posudu i dobro 
sjediniti. Svako parče mesa, s obe strane, premazati marinadom i složiti
 ih u odgovarajuću posudu, jedne preko drugih. Posudu poklopiti i 
ostaviti u frižider, preko noći.
     
    
      2. Narednog dana uzeti pekač ili 
odgovarajuću posudu za rernu. Meso izvaditi iz frižidera i složiti 
šnicle u nekoliko redova, a između, svaki red posipati sa iseckanim 
belim lukom. Poređano meso preliti sa belim vinom, vodom i uljem. 
Prekriti ga alu folijom i dobro pritisnuti ivice, da ne izlazi para (ne 
poklapati poklopcem, jer meso treba da ostane sočno, ne da se zapeče).
     
    
      3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U
 zagrejanu rernu staviti posudu sa mesom. Od momenta ključanja tečnosti u
 posudi, meso peći 1,5 sat.
     
    
      4. Svinjsko meso spremljeno na ovaj 
način izuzetno je sočno i ukusno. Nož vam nije ni potreban, toliko je 
mekano da se viljuškom razdvaja...
Poslužiti ga uz krompir pire i salatu po izboru.
     
    



A zacina soli bibera
ОдговориИзбришиSoja sos je dosta slan, ne treba soliti. Biber, ako želite, možete dodati, ja nisam, bio bi mi suvišan u marinadi.
ОдговориИзбриши