Pileća supa sa povrćem



Potrebno je:

300 g belog pilećeg mesa
40 g praziluka
100 g šargarepe
3 srednja češnja belog luka
20 g đumbira
40 g korena celera
60 g korena peršuna
2 kašike maslinovog ulja
1/2 male kašičice kurkume
1/2 manje vezice peršuna
1/2 kašičice mlevenog bibera
2 kašičice suvog biljnog začina (ili po ukusu)
1 l vrele vode
40 g testenine za supu

Priprema:

1. Pileće meso iseći na manje kocke. Beli luk sitno iseckati. Đumbir najsitnije izrendati. Šargarepu iseći na krugove (ili polukrugove, ako je šargarepa krupna). Koren peršuna i celera iseći na manje kockice. Praziluk iseći na tanje krugove.

2. U dubljoj posudi sipati maslinovo ulje i staviti da se zagreje na tihoj temperaturi. Na zagrejano ulje staviti beli luk i đumbir i prodinstati ih 2 minuta. Dodati praziluk i dinstati još dva minuta. Zatim, ubaciti pripremljeno meso, šargarepu i koren peršuna i celera. Promešati i posuti sa kurkumom. Još jedanput promešati sastojke i naliti sa vodom. Temperaturu pojačati na srednju jačinu i pustiti da supa provri. Kada provri posuti je sa biberom i suvim biljnim začinom. Kuvati, poklopljeno, pola sata. Pet minuta pre kraja kuvanja dodati u supu testeninu. Kada je supa gotova ubaciti sitno iseckani peršun, promešati i skloniti sa vatre. Sačekati pet minuta i poslužiti supu.

Коментари

Популарни постови