Posne američke palačinke



Potrebno je:

650 g mekog brašna (T-400)
2 kašike šećera
1 kesica praška za pecivo
1 l tople vode
8 kašika ulja
1/2 male kašičice soli

Priprema:

1 U vanglicu staviti brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Promešati kašikom. U odgovarajuću posudu sipati toplu dodu, dodati ulje i mešati da se sjedini sa vodom. Uz postepeno dodavanje vode, mikserom, umutiti smesu.

2. Teflonski tiganj za palačinke podmazati uljem i zagrejati ga na srednjoj temperaturi. Kada se tiganj zagrejao, na sredinu tiganja, sipati po kutlaču smese (ne razlivati testo, kao kod prženja standardnih palačinaka). Kada donja strana porumeni okrenuti palačinku da se isprži i druga strana. Pre svakog sipanja testa tiganj malo nauljiti (bez obzira što u testu ima ulja), silikonskom četkicom ga samo premazati uljem.

3. Palačinke poslužite sa džemom, posnim kremom, voćem, prelivene medom ili javorovim sirupom...

Ideju za recept sam videla na internetu (Autor: Ženskimagazin.rs).

Коментари

Популарни постови