Posni podvarak


 

Potrebno je:

1 kg kiselog kupusa ribanca (oceđenog)
250 ml ulja
200 g šargarepe
150 g ljubičastog luka
240 g praziluka
1 kašičica kima
4 listića lovora
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašičica mlevenog bibera
2 kašičice suvog biljnog začina
2 kašičice aleve paprike
1 kašičica dimljene aleve paprike
1 kašičica tucane ljute paprike


Priprema:

1.  Šargarepu, ljubičasti luk i praziluk staviti u secko i sitno iseckati. Ulje staviti u odgovarajuću dublju posudu koja može i u rernu i staviti da se zagreje. Kupus ribanac (ako je previše slan isprati ga u nekoliko voda) staviti u dublju vanglicu. Dodati sitno iseckani ljubičasti luk, praziluk i šargarepu. Posuti mlevenim biberom i kimom, pa sve rukom promešati (ja sam imala pa sam dodala i 10 zrna suve kleke, daje jako lep miris kupusu). Na zagrejano ulje staviti pola količine pripremljenog kupusa, promešati pa staviti ostatak kupusa. U kupus staviti listiće lovora. U polupokrivenoj posudi dinstati kupus na tihoj temperaturi uz povremeno mešanje (ako je potrebno sipati malo vrele vode) dok ne omekša. Zatim ga posuti belim lukom u granulama, suvim biljnim začinom, alevom paprikom, dimljenom alevom paprikom i tucanom ljutom paprikom (ko ne voli ljuto neka izostavi tucanu papriku). Dobro promešati i probati da li treba dodati još šta od začina.

2. Kada kupus omekša staviti podvarak u zagrejanu rernu na 200 stepeni da blago porumeni, oko 20 minuta. 

Da i posna jela mogu biti jako ukusna dokaz je i ovaj posni podvarak...



Коментари

Популарни постови