Tikvice iz rerne


 

Potrebno je:

900 g tikvica
150 g kačkavalja (gauda)
150 g prezli
2 jajeta
2 čena belog luka
1/2 kašičice čilija u prahu (ne mora)
so i mleveni biber po ukusu

Priprema:

1. Veliki pleh od električnog šporeta obložiti pek papirom i ostaviti ga na stranu. Tikvice oljuštite i krupno narendajte. Posolite sa kašičicom soli, promešajte i ostavite 10-ak minuta da otpuste vodu, pa ih dobro rukama ocedite. Staviti tikvice u odgovarajuću dublju posudu. Dodajte narendanu gaudu i prezle pa promešajte. Zatim, dodati sitno iseckani beli luk, jaja (prethodno umućena viljuškom), čili u prahu (ako volite ljuto), kao i so i mleveni biber po ukusu. rukom dobro sjediniti sve sastojke. 

2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Ruke pospite sa malo prezli, kašikom zahvatite smesu i oblikujte pljeskavice, oko 1 cm debljine. Pljeskavice poređati u pripremljeni pleh i pecite dok ne postanu zlatnosmeđe, oko 25 minuta.

Tikvice poslužite sa prilogom po želji...

Коментари

Популарни постови