Posne pogačice


 
Potrebno je:

250 ml gazirane vode
1 kašika šećera
1/2 kockice  svežeg kvasca
2 kašičice soli
100 ml ulja
500 g brašna



Priprema:

1. U mlaku gaziranu vodu dodati šećer i kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. Brašno staviti u vanglicu, dodati so i promešati. Zatim, dodati ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i oblikovati ga u loptasti oblik. Vanglicu nauljiti i vratiti testo. Prekriti vanglicu sa providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti da se testo udvostruči. 

2. Uskislo testo prebaciti na radnu površinu (nije potrebno brašno), izdužiti ga u valjak i podeliti na devet jednakih delova. Od svakog dela oblikovati lopticu. 

3. U jednu činiju sipati toplu vodu, a u drugu susam. Gornji deo svake loptice testa premazati silikonskom četkicom sa toplom vodom, pa ih uvaljati u susam. Poređati pogačice u pleh preko pek papira, pokriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti pola sata da narastu. 

4. Rernu uključi da se zagreje na 200 stepeni. Staviti pleh sa pogačicama i pecite ih sve dok blago ne porumene. Pečene pogačice prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade pre služenja.

Jednostavne, a tako ukusne...
 

Коментари

Популарни постови