Sočne pileće pljeskavice
Potrebno je:
450 g pilećeg filea
100 g crvene paprike
80 g crnog luka
2 kašike kisele pavlake
2 jajeta
80 g kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)
20 ml ulja
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica tucane ljute aleve paprike
1 kašičica obične aleve paprike
1 kašičica belog luka u granulama
so i suvi biljni začin po ukusu
Priprema:
1. Belo pileće meso samleti u secko. Crvenu papriku i crni luk sitno iseckati. Kačkavalj krupno narendati. U manju činiju jaja viljuškom umutiti samo koliko da se sjedine. U odgovarajuću dublju posudu staviti samleveno belo pileće meso, dodati iseckanu papriku, crni luk, kiselu pavlaku, jaja i kašikom izmešati. Zatim, dodati narendani kačkavalj, ulje i sve navedene začine. Dobro promešati da se svi sastojci sjedine.
2. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati ulje visine 1 cm i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Kašikom zahvatati smesu sa mesom i spuštati na zagrejano ulje. Pritisnuti blago i formirati pljeskavice. Pre zahvatanja smese, svaki put kašiku provući kroz ulje. Pljeskavice pržiti sa obe strane dok ne dobiju rumenu boju.
3. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski ubrus, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih sa krompir pireom i salatom po želji.
Pljeskavice su veoma sočne i ukusne, tople i hladne...
Коментари
Постави коментар