Brza voćna torta
Potrebno je:
- 4 manja pakovanja piškota
 - 4 čaše kisele pavlake
 - 4 kašike šećera u prahu
 
Fil od višanja:
- 500 g višanja
 - 4 kašike šećera
 - 3 kašike griza
 - 3 kašike vode
 
Preliv:
- 500 ml vode
 - 1 puding od vanile
 - 100 g šećera
 - 1 kesica step praška sa ukusom višanja
 
Priprema
      1. Uski kalup obložiti providnom 
folijom i poređati piškote (prethodno samo provučene kroz toplo mleko). 
Svako pakovanje piškota dođe kao jedna kora.
     
    
      2. Dve pavlake i dve kašike šećera u prahu umutiti viljuškom i sipati preko piškota. Poravnati. Preko staviti drugi red piškota.
     
    
      3. Na piškote staviti fil od 
višanja: Višnje i 4 kašike šećera staviti da proključa. Smanjiti 
temperaturu i lagano mešajući dodati 3 kašike griza i 3 kašike vode. 
Kuvati oko 5 minuta, lagano, pa ostaviti da se ohladi.
     
    
      4. Preko fila staviti ponovo piškote
 pa ponoviti fil sa kiselom pavlakom. Iseckati nekoliko piškota i 
pokvasiti ih sokom koji su pustile višnje (zamrznute). Parčiće od 
pokvašenih piškota utisnuti u krem sa pavlakom.
     
    
      5. Staviti zadnji red piškota i 
preliti, ohlađenim, prelivom: u sok koji su pustile višnje dodati vodu, 
da ukupna količina bude 1/2 l. U 300ml ove tečnosti dodati 100 g šećera,
 kesicu step praška za pravljenje sokova i staviti da proključa. U 
ostalih 200 ml rastvoriti puding. Kada voda sa šećerom proključa, 
smanjiti temperaturu, dodati rastvoreni puding i skuvati preliv, da se 
zgusne.
     
    
      6. Tortu staviti u zamrzivač 1/2 
sata a potom u frižider. Posle 3-4 sata izvaditi tortu iz frižidera, 
vrlo pažljivo, uz pomoć folije izvaditi je iz kalupa, skloniti foliju, i
 tortu staviti na tacnu.
     
    



Коментари
Постави коментар