Brza voćna torta
Potrebno je:
- 4 manja pakovanja piškota
- 4 čaše kisele pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
Fil od višanja:
- 500 g višanja
- 4 kašike šećera
- 3 kašike griza
- 3 kašike vode
Preliv:
- 500 ml vode
- 1 puding od vanile
- 100 g šećera
- 1 kesica step praška sa ukusom višanja
Priprema
1. Uski kalup obložiti providnom
folijom i poređati piškote (prethodno samo provučene kroz toplo mleko).
Svako pakovanje piškota dođe kao jedna kora.
2. Dve pavlake i dve kašike šećera u prahu umutiti viljuškom i sipati preko piškota. Poravnati. Preko staviti drugi red piškota.
3. Na piškote staviti fil od
višanja: Višnje i 4 kašike šećera staviti da proključa. Smanjiti
temperaturu i lagano mešajući dodati 3 kašike griza i 3 kašike vode.
Kuvati oko 5 minuta, lagano, pa ostaviti da se ohladi.
4. Preko fila staviti ponovo piškote
pa ponoviti fil sa kiselom pavlakom. Iseckati nekoliko piškota i
pokvasiti ih sokom koji su pustile višnje (zamrznute). Parčiće od
pokvašenih piškota utisnuti u krem sa pavlakom.
5. Staviti zadnji red piškota i
preliti, ohlađenim, prelivom: u sok koji su pustile višnje dodati vodu,
da ukupna količina bude 1/2 l. U 300ml ove tečnosti dodati 100 g šećera,
kesicu step praška za pravljenje sokova i staviti da proključa. U
ostalih 200 ml rastvoriti puding. Kada voda sa šećerom proključa,
smanjiti temperaturu, dodati rastvoreni puding i skuvati preliv, da se
zgusne.
6. Tortu staviti u zamrzivač 1/2
sata a potom u frižider. Posle 3-4 sata izvaditi tortu iz frižidera,
vrlo pažljivo, uz pomoć folije izvaditi je iz kalupa, skloniti foliju, i
tortu staviti na tacnu.
Коментари
Постави коментар