Zapečena piletina sa paprikom
Potrebno je:
- 700 g pilećeg belog mesa
 - 6 pečenih paprika
 - brašno
 - 5 jaja
 - 200 g kačkavalja
 - 1 kisela pavlaka
 - maslac
 - so
 - biber
 - mešavina začina
 
Priprema
      1. Pileće meso iseći na šnicle i 
začiniti, kačkavalj izrendati na krupno rende. Paprike očistiti i iseći 
na polovine. Šnicle sa obe strane uvaljati u brašno, a zatim umočiti u 
prethodno umućena 2 jaja. Vatrostalnu činiju  namazati maslacem, 
poređati šnicle, preko njih rasporediti 1/2 od 6 pečenih paprika. 
     
    
      2. Posuti rendanim kačkavaljem. Postupak ponoviti, tako da se na kraju nalazi rendani kačkavalj. 
     
    
      3. Umutiti 3 jaja sa kiselom 
pavlakom. Preliti preko kačkavalja, i staviti da se zapeče u prethodno 
zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар