Zapečena piletina sa paprikom
Potrebno je:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 6 pečenih paprika
- brašno
- 5 jaja
- 200 g kačkavalja
- 1 kisela pavlaka
- maslac
- so
- biber
- mešavina začina
Priprema
1. Pileće meso iseći na šnicle i
začiniti, kačkavalj izrendati na krupno rende. Paprike očistiti i iseći
na polovine. Šnicle sa obe strane uvaljati u brašno, a zatim umočiti u
prethodno umućena 2 jaja. Vatrostalnu činiju namazati maslacem,
poređati šnicle, preko njih rasporediti 1/2 od 6 pečenih paprika.
2. Posuti rendanim kačkavaljem. Postupak ponoviti, tako da se na kraju nalazi rendani kačkavalj.
3. Umutiti 3 jaja sa kiselom
pavlakom. Preliti preko kačkavalja, i staviti da se zapeče u prethodno
zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Коментари
Постави коментар