Buhtle
Potrebno je:
- 300 g mlakog mleka
 - 1 kockica suvog kvasca
 - 1 jaje
 - 2 žumanca
 - 5 kašika šećera
 - 1 vanilin šećer
 - 100 g maslaca sobne temperature
 - 700 g brašna
 - so
 - narendana korica od limuna ili pomorandže
 - nutela, pekmez...
 - 40 g istopljenog maslaca
 
Priprema
      1. U mlako mleko dodati jednu kašiku
 šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe, oko 5 minuta. Sve 
ostale sastojke staviti u sud za mešenje i dodati mleko sa kvascem. 
Umesiti mekano testo. Staviti testo u posudu koja je cela namazana 
tankim slojem ulja, i testo malo premazati uljem, pokriti najlon folijom
 i ostaviti da raste oko 1 sat. Naraslo testo podeliti na dvadeset 
loptica. Svaku lopticu dlanovima pritisnuti da se dobije krug prečnika 9
 cm. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa da nadev ne 
iscuri, celu lopticu premazati istopljenim maslacem i stavljati ih u 
podmazanu duboku tepsiju ( vel. 28cm). Dubina tepsije treba da je najmanje 5 cm. Buhtle
 ostaviti još 20 minuta. da narastu, premazati ih maslacem i peći u 
prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар