Buhtle
Potrebno je:
- 300 g mlakog mleka
- 1 kockica suvog kvasca
- 1 jaje
- 2 žumanca
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g maslaca sobne temperature
- 700 g brašna
- so
- narendana korica od limuna ili pomorandže
- nutela, pekmez...
- 40 g istopljenog maslaca
Priprema
1. U mlako mleko dodati jednu kašiku
šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe, oko 5 minuta. Sve
ostale sastojke staviti u sud za mešenje i dodati mleko sa kvascem.
Umesiti mekano testo. Staviti testo u posudu koja je cela namazana
tankim slojem ulja, i testo malo premazati uljem, pokriti najlon folijom
i ostaviti da raste oko 1 sat. Naraslo testo podeliti na dvadeset
loptica. Svaku lopticu dlanovima pritisnuti da se dobije krug prečnika 9
cm. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa da nadev ne
iscuri, celu lopticu premazati istopljenim maslacem i stavljati ih u
podmazanu duboku tepsiju ( vel. 28cm). Dubina tepsije treba da je najmanje 5 cm. Buhtle
ostaviti još 20 minuta. da narastu, premazati ih maslacem i peći u
prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Коментари
Постави коментар