Čizkejk (Cheesecake) bez želatina
Kora:
- 300 g mlevene plazme
 - 100 g neslanog pečenog kikirikija
 - 150 g maslaca
 - 3 kašike meda
 
Krem:
- 500 ml slatke pavlake
 - 150 g šećera u prahu
 - 350 g krem sira
 - 500 g svežih jagoda
 
Voćni preliv:
- 400 g jagoda
 - 12 kašika šećera
 - 100 ml vode
 - 1 kesica pudinga od jagoda
 
Priprema
      1. Kora: Kikiriki malo ispeći da bi 
dobio jači miris i samleti ga. U dublju činiju staviti mlevenu plazmu, 
mleveni kikiriki, med i omekšali maslac, pa rukom umesiti koru. Dno kalupa
 za tortu veličine 26cm malo premazati uljem i po dnu rasporediti gore 
navedenu masu, formirajući koru.
     
    
      2. Krem: Slatku pavlaku umutiti u 
čvrst šlag postepeno dodavajući šećer u prahu. Dodati krem sir 
neprestano muteći da se sve sjedini, na kraju dodati 500 g iseckanih 
jagoda. Promešati. Na koru od keksa staviti fil pa sve poravnati nožem 
da površina bude glatka. Staviti u frižider dok se napravi vočni preliv.
     
    
      3. Voćni preliv: U manju šerpicu 
staviti iseckane jagode i šećer pa zagrevati mešajući dok jagode ne 
omekšaju. Viljuškom malo izgnječiti. U hladnoj vodi izmutiti prah za 
puding, sipati u ključale jagode i mešajući kuvati doka se ne zgusne. 
Skloniti sa vatre, prohladiti da bude mlako, sipati preko fila, 
poravnati da svuda bude jednako i preko noći ostaviti u frižideru. 
Sutradan skinuti obruč od kalupa i poslužiti tortu.
     
    



Odlican je :D
ОдговориИзбриши