Domaći musli
Potrebno je:
- 180 g ovsenih pahuljica
- 180 g ražanih pahuljica
- 40 g semenki suncokreta (sirove)
- 35 g semenki lana
- 60 g badema
- 60 g lešnika
- 80 g suvih kajsija
- 80 g suvih šljiva
- 40 g suvog grožđa
- 4 kašike meda
- 50 ml tople vode
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašičica ekstrata od vanile
Priprema
1. Rernu uključiti da se zagreje na
180 stepeni. U secku iseckati bademe i lešnike. Neka ostane i po neko
krupnije parče. U vanglicu staviti ovsene i ražane pahuljice, kao i
semenke lana i suncokreta. Dodati iseckane lešnike i badem. Sve dobro
promešati i izručiti u dublji pleh.
2. U manju činiju staviti med, toplu vodu, cimet i vanilu, pa mešati da se med otopi i da se svi sastojci sjedine.
3. Mešavinu sa medom polako preliti
preko sastojaka u plehu i rukom sve izmešati. Staviti da se peče 20
minuta. Na svakih pet minuta vaditi pleh i promešati da gornji sloj ne
izgori. Kad je pečeno izvaditi iz rerne i odmah prebaciti u drugu
posudu. Ostaviti da se ohladi.
4. Dok se pečena masa hladi sitno
iseckati suve šljive i kajsije i pomešati sa suvim grožđem. Dodati u
ohlađeni musli, pa dobro promešati. Čuvati u staklenoj tegli, na sobnoj
temperaturi.
Коментари
Постави коментар