Domaći musli
Potrebno je:
- 180 g ovsenih pahuljica
 - 180 g ražanih pahuljica
 - 40 g semenki suncokreta (sirove)
 - 35 g semenki lana
 - 60 g badema
 - 60 g lešnika
 - 80 g suvih kajsija
 - 80 g suvih šljiva
 - 40 g suvog grožđa
 - 4 kašike meda
 - 50 ml tople vode
 - 1/2 kašičice cimeta
 - 1 kašičica ekstrata od vanile
 
Priprema
      1. Rernu uključiti da se zagreje na 
180 stepeni. U secku iseckati bademe i lešnike. Neka ostane i po neko 
krupnije parče. U vanglicu staviti ovsene i ražane pahuljice, kao i 
semenke lana i suncokreta. Dodati iseckane lešnike i badem. Sve dobro 
promešati i izručiti u dublji pleh. 
     
    
      2. U manju činiju staviti med, toplu vodu, cimet i vanilu, pa mešati da se med otopi i da se svi sastojci sjedine. 
     
    
      3. Mešavinu sa medom polako preliti 
preko sastojaka u plehu i rukom sve izmešati. Staviti da se peče 20 
minuta. Na svakih pet minuta vaditi pleh i promešati da gornji sloj ne 
izgori. Kad je pečeno izvaditi iz rerne i odmah prebaciti u drugu 
posudu.  Ostaviti da se ohladi. 
     
    
      4. Dok se pečena masa hladi sitno 
iseckati suve šljive i kajsije i pomešati sa suvim grožđem. Dodati u 
ohlađeni musli, pa dobro promešati. Čuvati u staklenoj tegli, na sobnoj 
temperaturi.
     
    



Коментари
Постави коментар