Krem čorba sa slatkom pavlakom
Potrebno je:
- 2 pileća bataka sa karabatacima
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 cm svežeg đumbira
- 1 parče celera (4x4 cm)
- 1 manji paškanat
- 100 g graška
- 100 g kukuruza šećerca
- 2 veća krompira
- 1 veća šargarepa
- 100 ml slatke pavlake
- 70 ml mleka
- 1 jaje
- 2 kašike koncetrata paradajza
- 1 kašika brašna
- 2 kašičice aleve paprike
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
1. Razdvojiti batake od karabataka.
Staviti meso u dublju šerpu, pa dodati sitno iseckani crni i beli luk,
iseckani celer, kockicu đumbira, iseckani paškanat, krompir i šargarepu.
Ubaciti i grašak, kao i kukuruz šećerac. Sipati 1,5 l vode, posuti sa
biozačinom i biberom, po ukusu, i staviti da se kuva.
2. Kada se meso skuvalo (povrće je
već kuvano) izvaditi ga u tanjir. Odvojiti meso od kostiju i kožurice,
pa ga sitno iseckati. Jednu trećinu iseckanog mesa ostaviti u tanjiru a
ostalo vratiti u čorbu. Jedan deo povrća, takođe, izvaditi u tanjir.
Ostalo povrće i meso štapnim blenderom izmiksati.
3. U odgovarajuću posudu sipati
slatku pavlaku i mleko. Dodati jaje, koncetrat paradajza, brašno i alevu
papriku. Žicom za mućenje dobro sjediniti.
4. U čorbu, koja polako vri, sipati (polako) umućenu pavlaku, sa sastojcima, uz neprekidno mućenje žicom.
5. Dodati odvojeno meso i povrće.
Probati sa ukusom i, ako treba, dosoliti. Pustiti da sve zajedno krčka
pet minuta, pa poslužiti. Veoma dobrog ukusa je da se u čorbicu,
prilikom serviranja, stavi kisela pavlaka.
Коментари
Постави коментар