Krem čorba sa slatkom pavlakom
Potrebno je:
- 2 pileća bataka sa karabatacima
 - 1 glavica crnog luka
 - 3 čena belog luka
 - 2 cm svežeg đumbira
 - 1 parče celera (4x4 cm)
 - 1 manji paškanat
 - 100 g graška
 - 100 g kukuruza šećerca
 - 2 veća krompira
 - 1 veća šargarepa
 - 100 ml slatke pavlake
 - 70 ml mleka
 - 1 jaje
 - 2 kašike koncetrata paradajza
 - 1 kašika brašna
 - 2 kašičice aleve paprike
 - biber
 - suvi biljni začin
 
Priprema
      1. Razdvojiti batake od karabataka. 
Staviti meso u dublju šerpu, pa dodati sitno iseckani crni i beli luk, 
iseckani celer, kockicu đumbira, iseckani paškanat, krompir i šargarepu.
 Ubaciti i grašak, kao i kukuruz šećerac. Sipati 1,5 l vode, posuti sa 
biozačinom i biberom, po ukusu, i staviti da se kuva.
     
    
      2. Kada se meso skuvalo (povrće je 
već kuvano) izvaditi ga u tanjir. Odvojiti meso od kostiju i kožurice, 
pa ga sitno iseckati. Jednu trećinu iseckanog mesa ostaviti u tanjiru a 
ostalo vratiti u čorbu. Jedan deo povrća, takođe, izvaditi u tanjir. 
Ostalo povrće i meso štapnim blenderom izmiksati. 
     
    
      3. U odgovarajuću posudu sipati 
slatku pavlaku i mleko. Dodati jaje, koncetrat paradajza, brašno i alevu
 papriku. Žicom za mućenje dobro sjediniti.
     
    
      4. U čorbu, koja polako vri, sipati (polako) umućenu pavlaku, sa sastojcima, uz neprekidno mućenje žicom. 
     
    
      5. Dodati odvojeno meso i povrće. 
Probati sa ukusom i, ako treba, dosoliti. Pustiti da sve zajedno krčka 
pet minuta, pa poslužiti. Veoma dobrog ukusa je da se u čorbicu, 
prilikom serviranja, stavi kisela pavlaka.
     
    



Коментари
Постави коментар