Čoko kocke sa jagodama
Prva kora:
- 150 g brašna
 - 125 g pti ber keksa sa čokoladom
 - 75 g šećera
 - 125 g maslaca
 - 2 kašičice praška za pecivo
 - 1 kesica vanil šećera
 
Druga kora:
- 200 g brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 2 kašike kakaoa
 - 125 g šećera
 - 4 jajeta
 - 100 ml ulja
 - 100 ml jogurta
 
Prvi fil:
- 100 ml mlečne čokolade sa jogurtom
 - 500 g jagoda
 - 50 g šećera
 - 1,5 kesica želatina
 - 400 g slatke pavlake za šlag
 
Drugi fil:
- 400 g jogurta
 - 75 g šećera
 - 100 g tamne čokolade (70% kakaoa)
 - 1 kesica želatina
 
Priprema
      1. Prva kora: Pti ber keks  (jedna
 strana je čokoladna) staviti u kesu, pa ga oklagijom izdrobite. U 
brašno dodati prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i margarin. Umututi
 mikserom sa dodacima za mućenje testa. U početku će biti samo mrvičasto
 testo, ali daljim mućenjem će se pretvoriti u glatko testo. Na kraju 
dodati izdrobljen keks i sve izmešati drvenom kašikom. Pleh (veličine 
30x40cm) obložite pek papirom i po njemu rasporedite testo. Vlažnim rukama formirati koru.
     
    
2. Druga kora: Pomešajte brašno, 
kakao i prašak za pecivo. Umutite dobro jaja sa šećerom, pa dodati ulje i
 jogurt. Na kraju dodati brašno sa sastojcima. Mikserom umutiti testo. 
Umućeno testo ravnomerno sipati preko podloge od keksa. Peći na 170 
stepeni. Ispečenu koru ostaviti da se ohladi.
3. Prvi fil: Slatku pavlaku umutiti u
 čvrst šlag. Čokoladu krupno izrendati. Jagode izrežite na kockice i 
pospite šećerom. Želatin spremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u 
pavlaku. U pavlaku dodati iseckane jagode i izrendanu čokoladu. Sve 
izmešati kašikom, sipati preko testa pa poravnati. Ostaviti u frižider 
da se malo stegne.
4. Drugi fil: Želatin spremiti prema
 uputstvu na kesici. Čokoladu otopiti na pari. Jogurt pomešati sa 
šećerom, pa ga ugrejati. Želatin sipati u topao jogurt i mešati da se 
sve izjednači. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i sve sjediniti. 
Sačekati da se malo prohladi, pa sipati preko prvog fila. Nemoj da vas 
buni što je drugi fil redak. Kada prenoći u frižideru on će potpuno da 
se stegne, ali zato pleh u kome se pravi kolač mora da bude dubok. Kolač
 ukrasite po svom izboru.



Коментари
Постави коментар