Pijani uštipci
Potrebno je:
- 550 g brašna
 - 450 g mleka
 - 1 limun
 - 2 kašike rakije (šljivovice)
 - 2 kašike masti
 - 1/2 kockice kvasca
 - 2 vanilina šećera
 - 1 kašičica šećera
 - 1 kašičica soli
 - 2 žumanca
 - ulje
 
Priprema
      1. U mlakom mleku, rastvoriti 
kvasac. U brašno dodati vanilin šećer, kristal šećer, kvasac, mast (ili 4
 kašike otopljenog maslaca), struganu koru od limuna, rakiju i so. 
Sve izjednačiti i umutiti, sve dok se testo ne počne odvajati od zidova u
 kome se muti. Masu pokriti kuhinjskom krpom i na sobnoj temperaturu 
ostaviti da stoji 30 minuta. Zagrejati ulje, kašiku kvasiti u vodu, 
uzimati testo i spuštati ga u ulje da se prži. Pržiti s obe strane do 
lepe žuto-braon boje. Rešetkastom kašikom vaditi na kuhinjski papir da 
se ulje ocedi, malo prohladiti i služiti. Po želji posuti šećerom u 
prahu.
     
    



Коментари
Постави коментар