File sa suvim šljivama i bademima
Potrebno je:
- 700 g svinjskog filea (mogu i teleće šnicle)
- 100 g suvih šljiva bez koštica
- 50 g blanširanog badema
- 6 čenova belog luka
- 150 ml belog vina
- suvog začina
- biber
- ulje
Sos od šljiva:
- 20 g margarina
- 4 kašike džema od šljiva
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1/3 kašičice soli
Priprema
1. Meso isecite na 4 šnicle.
Izlupati ih tučkom za meso, povegetiti i pobiberiti. Iseckajte suve
šljive pa ih pomešati sa bademom. Ovu mešavinu rasporediti po mesu.
2. Svaku šniclu uviti u rolat i pričvrstiti ih čačkalicama.
3. Ugrejati ulje i staviti rolnice
da se prže dok ne uhvate rumenu koricu. Ugrejati rernu na 200 stepeni.
Rolnice prebaciti u pleh, preliti masnoćom u kojoj su se pržile, dodati
izgnječen beli luk, naliti sa belim vinom, pokriti folijom i staviti u
rernu da se peku 40 minuta. Posle tog vremena skinuti foliju i vratiti
meso da dobije lepu rumenu boju.
4. Sos od šljiva: Rastopite margarin
u tiganju, dodajte džem od šljiva, pavlaku za kuvanje i so. Kuvati da
se dobije sos srednje gustine. Sos poslužite uz meso.
Коментари
Постави коментар