File sa suvim šljivama i bademima
Potrebno je:
- 700 g svinjskog filea (mogu i teleće šnicle)
 - 100 g suvih šljiva bez koštica
 - 50 g blanširanog badema
 - 6 čenova belog luka
 - 150 ml belog vina
 - suvog začina
 - biber
 - ulje
 
Sos od šljiva:
- 20 g margarina
 - 4 kašike džema od šljiva
 - 150 ml pavlake za kuvanje
 - 1/3 kašičice soli
 
Priprema
      1. Meso isecite na 4 šnicle. 
Izlupati ih tučkom za meso, povegetiti i pobiberiti. Iseckajte suve 
šljive pa ih pomešati sa bademom. Ovu mešavinu rasporediti po mesu.
     
    
      2. Svaku šniclu uviti u rolat i pričvrstiti ih čačkalicama.
     
    
      3. Ugrejati ulje i staviti rolnice 
da se prže dok ne uhvate rumenu koricu. Ugrejati rernu na 200 stepeni. 
Rolnice prebaciti u pleh, preliti masnoćom u kojoj su se pržile, dodati 
izgnječen beli luk, naliti sa belim vinom, pokriti folijom i staviti u 
rernu da se peku 40 minuta. Posle tog vremena skinuti foliju i vratiti 
meso da dobije lepu rumenu boju.
     
    
      4. Sos od šljiva: Rastopite margarin
 u tiganju, dodajte džem od šljiva, pavlaku za kuvanje i so. Kuvati da 
se dobije sos srednje gustine. Sos poslužite uz meso.
     
    



Коментари
Постави коментар